Ηλ. Ζάχαρης: Ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών νοικιάζει ακίνητα που βρίσκονται σε άλλους δήμους για να φιλοξενήσει πρόσφυγες

Πυρά κατά της διοίκησης του δήμου Νεάπολης Συκεών εξαπολύει με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Κοινωνική Συνεργασία Νεάπολης- Συκεών", Ηλίας Ζάχαρης.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως ο δήμος έχει μετατραπεί σε "μεσίτη ακινήτων" και ζητά από τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, να απαντήσει για ποιο λόγο ο δήμος μίσθωσε ακίνητο εκτός των ορίων του για τη φιλοξενία προσφύγων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζάχαρη:

"Πολλές ενστάσεις ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει στα χέρια του κρατικού μηχανισμού την διαχείριση των

χρημάτων για τους πρόσφυγες.

Ένας από τους λόγους ήταν ότι υπήρχε και υπάρχει μία έντονη καχυποψία για την διαχείριση και την ανάμειξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Όμως ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία βοά:

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νεάπολης -Συκεών αποφασίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος REACT για τη στέγαση προσφύγων να μισθωθεί ένα επιπλέον διαμέρισμα καθώς οι θέσεις που αναλογούν για τον Δήμο μας αυξήθηκαν σε 270.

Μόνο που το συγκεκριμένο διαμέρισμα που μισθώθηκε από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών είναι εκτός των ορίων του Δήμου μας, και εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Προφανώς κανέναν δεν μπορεί να εμποδιστεί να αξιοποιήσει την περιουσία όπως θέλει. Αλλά αν ο συγκεκριμένος ιδιώτης ήθελε να μισθώσει το διαμέρισμα του για φιλοξενία προσφύγων, γιατί δεν πήγε να το προσφέρει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ήλθε στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών;

Αυτό δεν είναι δουλειά δήμου, αλλά δουλειά μεσίτη!

Η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης Συκεών και κυρίως ο ευαίσθητος για τα δικαιώματα των προσφύγων δήμαρχος πρέπει να απαντήσει:

Με ποιο νομικό πλαίσιο ο Δήμος έχει μετατραπεί σε μεσίτη;

Πόσες μισθώσεις διαμερισμάτων εκτός του Δήμου Νεάπολης – Συκεών έχει μισθώσει ο δήμος;

ΥΓ: Και μία ακόμη ερώτηση για τον κ.Δανιηλίδη:

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη καταδικάστηκε από το Τριμελές της Καβάλας η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν ισχυριζόταν ότι είναι ιατροδικαστής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η μηνύτρια κατέθεσε προεκλογική κάρτα της κατηγορούμενης (ως υποψήφιας δημοτική σύμβουλος σε Δήμο της Θεσσαλονίκης) όπου εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής. Στην ίδια κάρτα αναφέρονταν να έχει και άλλες επιστημονικές ιδιότητες- συνεργασίες. Οι οποίες ήταν επίσης «μαϊμού».

Έχει να πει κάτι ο κ.Δανιηλίδης στους Δημότες του Δήμου Νεάπολης - Συκεών για αυτήν την υπόθεση;"

Keywords
Τυχαία Θέματα