Η Τουρκία ανακοίνωσε τη σύλληψη της αδερφής του αλ-Μπαγκντάντι

Η Τουρκική Δημοκρατία επιβεβαίωσε τη σύλληψη της μεγαλύτερης αδελφής του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, Ρασμίγια Αουάντ.

Η γνωστοποίηση της είδησης ήρθε από ανάρτηση στο Twitter, του διευθυντή επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαρετίν Αλτούν και αναφέρει ότι: "Ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία, ασχέτου ιδεολογίας της ή πηγής της, συνεχίζεται αδιάκοπα. Η σύλληψη

της αδερφής του αλ-Μπαγκντάντι είναι ένα ακόμα παράδειγμα της επιτυχίας των αντιτρομοκρατικών μας ενεργειών".

Αφότου δηλώθηκε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν των ιδρυτή και ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν επίσης εντοπίσει και συλλάβει έναν συγγενή του πρώην Νο1 τρομοκράτη.

Ο Αλτούν χρησιμοποίησε επίσης την ανακοίνωση για να ρίξει τα πυρά του σε εκείνους που αμφισβητούν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην καταπολέμηση του ISIS, αποκαλώντας τη "σκοτεινή προπαγάνδα".

"Έχουμε ηγετικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της. Η ισχυρή μας αντιτρομοκρατική συνεργασία με ομοϊδεάτες συνεργάτες δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητηθεί", ανέφερε ο Αλτούν σε άλλα tweet.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην περιοχή Αζάζ της πόλης Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου, μιλώντας για την Αουάντ.

Η "αποφασιστικότητα της Τουρκίας να φέρει τη δικαιοσύνη σε όσους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους μας και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί", πρόσθεσε.

Η γυναίκα, 65 ετών ονόματι Ρασμίγια Αουάντ, λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη αδερφή του πασίγνωστου ηγέτη του ISIS. Είναι ύποπτη για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση και έτσι θεωρείται ότι είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες για τη δομή και τα μέλη της.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η νύφη της Αουάντ και πέντε εγγόνια της επίσης συνελήφθησαν από την Τουρκία, την Τρίτη, μετά από επιδρομή σε κοντέινερ στο οποίο διέμενε.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα