Μπαρνιέ: Οι συνομιλίες για τη εμπορική σχέση ΕΕ - Βρετανίας θα είναι δύσκολες

O επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική εταιρική σχέση με τη Βρετανία θα είναι "δύσκολες και απαιτητικές", καθώς η Ένωση "δεν θα ανεχτεί άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα".

"Η Βρετανία δεν θα πρέπει να νομίζει ότι οι μηδενικοί δασμοί, οι μηδενικές ποσοστώσεις θα αρκούν", τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ομιλία κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης, της Web

Summit, στη Λισαβόνα προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα είναι 'εξαιρετικά σύντομος" για την διαπραγμάτευση μιας νέας εταιρικής σχέσης.

"Ξέρω ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι δύσκολη και απαιτητική", είπε ο Μπαρνιέ αναφέροντας την κρατική βοήθεια, τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα και τους φόρους ως κύριες προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Ακόμη και όταν η συμφωνία του Brexit επικυρωθεί, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της ιστορίας... Έχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση", δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επαναλαμβάνοντας την άποψή του, ότι ο κίνδυνος μιας χαοτικής αποχώρησης χωρίς μια συμφωνία διαζυγίου παραμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα