83η ΔΕΘ: Το αμερικάνικο όνειρο ζωντανεύει στην καλύτερη ΔΕΘ όλων των εποχών

Με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές εκπλήξεις έρχεται η φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της αμερικανικής παρουσίας στη ΔΕΘ θα βρεθεί η καινοτομία και τεχνολογία, ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν καινοτομίες επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, που θα “συστηθούν” για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην 83η ΔΕΘ θα δώσουν το «παρών» αμερικανικοί κολοσσοί όπως η Cisco, η Microsoft, η Google και η Fancy Food.

Mάλιστα η διοίκηση της ΔΕΘHelexpo, βρίσκεται σε επαφή με την αντίστοιχη της Funcy Food, προκειμένου η πρώτη ευρωπαϊκή έκδοση της Έκθεσης που κάνει η εταιρεία στηn Αμερική, να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 2020.

Ο πήχης για την φετινή έκθεση έχει ανέβει ακόμα ψηλότερα, μετά και τη σημαντική επιτυχία της 82ης ΔΕΘ. Είναι ενδεικτικό πως η 82η ΔΕΘ αναδείχθηκε στην μεγαλύτερη διοργάνωση της τελευταίας δεκαετίας, με 263.724 άτομα, έναντι 210.081 πέρσι, να περνούν τις πύλες της από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η τεράστια προσέλευση των επισκεπτών συνδυάστηκε με τους 1.500 εκθέτες και την μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής της Κίνας, η οποία με 167 εκθεσιακές συμμετοχές και με πάνω από 400 άτομα επίσημη αποστολή, έθεσε νέα δεδομένα για τον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου όπου έγινε μια παρουσίαση της 83ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΘHelexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η φετινή χρονιά είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές της Έκθεσης.

«Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια που θεωρούμε ότι θα κορυφωθεί το Σεπτέμβριο και στόχος μας είναι αυτή η Έκθεση είναι να είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη όλων εποχών. Αυτό το στόχο το βάζουμε τόσο όσον αφορά την επισκεψιμότητα και τη συμμετοχή των εκθετών όσο και για τα πολιτιστικά δρώμενα», τόνισε ο κ. Τζήκας.

Παράλληλα με την έκθεση όπως είπε ο κ. Τζήκα θα πραγματοποιηθεί και ένα 9ημερό Φόρουμ, όχι μόνο εκθεσιακό αλλά και συνεδριακό.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘHelexpo, τονίζοντας έχουν πετύχει ένα μικρό θαύμα.

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΘ έχει κάνει άλματα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Έχουν ανεβάσει το θεσμό όχι μόνο σε αριθμό εκθέσεων αλλά και σε επισκέψεις και παρουσία εκθετών. Έχουν κατορθώσει, ένα μικρό θαύμα και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠ, σημειώνοντας πως αυτό θα δώσει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα σε ελληνικές και αμερικανικές επιχειρήσεις να έρθουν σε επικοινωνία, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα και στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη να γίνουν πόλος ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία που έχουν δήμος και ΔΕΘ, σημειώνοντας πως η παρουσία ω ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ είναι πάρα πολύ σημαντική.

«Η παρουσιά των ΗΠΑ είναι πάρα πολύ σημαντική. Αποκαθιστά ισορροπίες. Είμαστε μεν στην Ε.Ε, αλλά έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς με τις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη ηγέτιδα δύναμη στον κόσμο και πρέπει να το χουμε υπόψιν. Ο δήμος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υποστηρίξει την Έκθεση και να είναι γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Την πεποίθηση ότι η 83η ΔΕΘ θα είναι μια αληθινή γιορτή επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, καινοτομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης, εξέφρασε η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φονγκ.

«Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τη ΔΕΘ. Στόχος είναι να γινει μια γιορτή όχι μόνο για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και την καινοτομία των αμερικανικών επιχειρήσεων, αλλά να στείλουμε και ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις», δήλωσε η κ. Φονγκ.

«Θέλουμε να μην είναι ένα απλό πέρασμα. Θέλουμε να μείνει και στη συνέχεια το αμερικανικό περίπτερο, το οποίο θα παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε από την πλευρά του ο Θανάσης Κουϊμτζής, εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το οποίο έχει αναλάβει το στήσιμο του περιπτέρου.

Στη διαβεβαίωση ότι φέτος θα ζήσουμε το αμερικανικό όνειρο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexlpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος παρουσίασε και ένα μικρό δείγμα για το τι θα περιλαμβάνει η φετινή 83η ΔΕΘ.

«Είμαστε περήφανοι για τη φετινή Έκθεση. Η Αμερική θα καταλάβει το περίπτερο 13, το μεγαλύτερο περίπτερο της Έκθεσης. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι μόνο γεμάτο αλλά και εντυπωσιακό. Θα έρθουν εταιρείες όπως Microsoft και η Coca – Cola αλλά θα έρθουν και άλλες μικρότερες που δεν έχουν παρουσία στην Ελλάδα και την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης εκτός από την οικονομία, την τεχνολογία την υγεία και την εκπαίδευση θα παρουσιαστούν και άλλα πολιτιστικά γεγονότα αλλά και αθλητικά, τα οποία τα βλέπουμε στην τηλεόραση και τρίβουμε τα μάτια μας.

Η φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη Έκθεση όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα