Η Θεσσαλονίκη κάνει "Ντρίμπλα στον εκφοβισμό" με αστέρες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου

Φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών – Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004, διοργανώνουν το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η ΚΕΔΗΘ.

«Η ΠΚΜ μαζί με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, είμαστε συνδιοργανωτές, για να δώσουμε ασίστ να πετύχει αυτή τη η προσπάθεια. Κοινός μας στόχος είναι να παρακινήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

H αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου σημείωσε πόσο σημαντική είναι παρουσία αθλητών τέτοιου μεγέθους σε αυτές τις δράσεις, αναφέροντας πως στόχος της ίδιας και της αντιπεριφέρειας είναι να μεγαλώσουν.

«Σαν Greek Legends προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πιο οργανωμένο, με γνώμονα να βοηθήσουμε τα παιδιά. Πιστεύουμε είμαστε υπεύθυνοι και από τα παιδιά μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Εμείς όπου και να μας φωνάξουν σαν αθλητές θα είμαστε παρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Άγγελος Χαριστέας, μέλος των Legends 2004 πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο φιλικό αγώνα, σημειώνοντας την δράση των Καλαθοσφαιριστών, εδώ και 15 χρόνια σε όλη τη χώρα με αγώνες για καλό σκοπό.

Ο αναπληρωτής περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστείδης Παπαδόπουλος, συνεχάρη τους διοργανωτές για τις δράσεις που δίνουν διέξοδο σε μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα.

«Το θέμα του εκφοβισμού το γνωρίζουμε όλοι. Είναι διαχρονικό. Δεν είναι κάτι που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια. Ταλαιπωρεί τις κοινωνίες πολλά χρόνια. Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει , όχι μόνο να κάνουμε ντρίμπλα αλλά να τον βάλουμε στη γωνία. Η εκπαίδευση θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η εκπρόσωπος του Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ, Χρύσα Αντωνίου, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, αφού στόχος του Europe Direct μεταξύ άλλων είναι και οι δράσεις κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αθλητές και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του, δίνοντας στην εκδήλωση εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, μαθήτριες από τη Σχολή Χορού «Κερβανίδου», θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Live Without Bullying.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί ένα συμβολικό δώρο.

Οι ομάδες θα είναι μεικτές. Οι προπονητές των ομάδων θα είναι οι Σούλης Μαρκόπουλος και Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Μεταξύ άλλων στο φιλικό θα αγωνιστούν:

Νάσος Γαλακτερός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σωτήρης Νικολαΐδης, Γιώργος Καρακούτης, Γιώργος Μασλαρινός και Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαρτσαρής , Σωτήρης Καραποστόλου, Λάππας και Θεόδωρος Παπαλουκάς, Άγγελος Χαριστέας, Θεόδωρος Ζαγοράκης,, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Σεϊταριδης, Παναγιώτης Φύσσας και Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα