Η μόδα συναντά την όπερα με φόντο τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Η μόδα συναντά τη μουσική, με φόντο τη νέα παραλία. Οι Φίλοι της Νέας παραλίας έδωσαν και πάλι ζωή στο ομορφότερο κομμάτι της πόλης, στήνοντας πασαρέλα εμπνευσμένη από την όπερα.

Ο Κήπος του Αλέξανδρου μετατράπηκε απόψε σε ατελιέ για να φιλοξενήσει το αγαπημένο φθινοπωρινό event που όλοι περιμένουμε και έχει τίτλο «Νέα Παραλία _ Νέα Πασαρέλα 5». Άνθρωποι της πόλης που αγαπούν το παραλιακό της μέτωπο και το αναδεικνύουν με κάθε τρόπο, φόρεσαν δημιουργίες

νέων σχεδιαστών αποκλειστικά και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Γνωστές όπερες αποτέλεσαν την έμπνευση των δημιουργών που έκαναν τα μοντέλα να θυμίζουν πρωταγωνίστριες παραστάσεων του γνωστού μουσικού είδους.

Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην παραλία χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες που εργάστηκαν σκληρά- και εθελοντικά- για ακόμη μια εκδήλωση.

Ποια είναι η σημασία του κουστουμιού στην Όπερα;

Με την κατασκευή του «ιταλικού θεάτρου» το θέαμα μεταφέρθηκε εν μέρει από την σκηνή στην αίθουσα. Οι θεατές πήγαιναν στο θέατρο, όχι µόνο για να δουν και ακούσουν αλλά και για να τους δουν, µε αποτέλεσμα ενδύµατα, οι κοµµώσεις, τα καπέλα και τα κοσµήµατα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ζωγράφοι Giorgio De Chirico και Fernand Léger σχεδίασαν κοστούµια για την όπερα αλλά όχι µόνο, πιο πρόσφατα, οι σχεδιαστές μόδας Yves Saint Laurent, Kenzo και Christian Lacroix συντέλεσαν µε τις δημιουργίες τους στην ιστορία της όπερας.

Είναι φυσικό, να τονίζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή αλλά ταυτόχρονα να εκφράζει και την ατµόσφαιρα µιας εποχής. Με ένα κοστούµι όπερας πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα των συντελεστών πρέπει είναι ορατές.

Ακόµη και από το πίσω µέρος της αίθουσας, το κουστούµι συντελεί στο να είναι κατά το δυνατόν περισσότερο αναγνώσιµος ο χαρακτήρας.

Ορισμένα στοιχεία του ενδύματος είναι σκοπίµως υπερβολικά, µεγιστοποιούνται ή απλοποιούνται: ο γιακάς, η ουρά, οι στολισµοί, τα χτενίσματα και το µακιγιάζ.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του κουστουµιού της όπερας, η μουσική, ο χώρος δράσης ή το παρασκήνιο ταιριάζουν απόλυτα µε την σκηνοθεσία, τη γενναιοδωρία του τοπίου της Νέας Παραλίας με φόντο το άγαλμα του Αλέξανδρου και τον Όλυμπο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο του thestival από την πασαρέλα:

Keywords
Τυχαία Θέματα