Η μεγαλύτερη διοργάνωση Design έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη διοργάνωση Design έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το πρώτο Design Week που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Μια πρωτοποριακή ιδέα που έχει γίνει θεσμός στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, σε πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Πεκίνο, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος των διοργανωτών, όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, είναι να καθιερωθεί ως ένας θεσμός με πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Πολιτιστική ΑΜΚΕ PHILARTIA, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς της πόλης, συμπράττουν για να πραγματοποιηθεί το δικό μας Thessaloniki Design Week που απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη.

«Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Θέλουμε αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται και επόμενα χρόνια. Να μείνουμε όλοι οι θεσμοί μέσα σε αυτή τη διοργάνωση, να την κρατήσουμε ζωντανή, να βάλουμε στέρεα θεμέλια, να δώσουμε μια ώθηση προς τα πάνω. Η Θεσσαλονίκη έχει εμπειρία από αυτές τις διοργανώσεις, οι οποίες έχουν πάντα επιτυχίες», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Πασαυνίας Παπαγεωργίου.

«Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βγούνε στην επιφάνεια ταλέντα. Να έχουν μια δυνατότητα να μπορούν να αναπτυχθούν. Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ μεγάλα ταλέντα. Πρέπει να τα βοηθήσουμε να αναδειχθούν. Μακάρι αυτή η εβδομάδα να γίνει θεσμός», σημείωσε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι, το οποίο πιστεύω θα είναι μοναδικό για Θεσσαλονίκη. Θα δώσει άλλη δυναμική στους δημιουργικούς ανθρώπους. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επιμένουν να δημιουργούν. Αν η Θεσσαλονίκη θέλει να έχει μέλλον πρέπει να στηριχτεί στον Πολιτισμό της», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

«Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία που γίνεται σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Συμμετέχουμε μεγάλε χαρά και διάθεση σε αυτό τον θεσμό», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτας Μυλόπουλος.

«Με αυτή την εβδομάδα προσπαθούμε να δοθεί η δυνατότητα της εξωστρέφειας, στη δημιουργική κοινότητα της πόλης αλλά και της χώρας. Να γινεί θεσμός για την πόλη και την χώρα. Αν πετύχει την πρώτη χρονιά μπορεί να γίνει», δήλωσε ο Γιώτης Ιωαννίδης, εκ μέρους της ΑΜΚΕ Philartia.

Με τίτλο «Ανα-Δημιουργία / Re-Creation» και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, workshops, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και άλλες παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις, το Thessaloniki Design Week φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει το σημαντικό δυναμικό της πόλης και της χώρας που ασχολείται με όλες τις πτυχές του σχεδιασμού-design, αλλά και να προκαλέσει ευκαιρίες και προοπτικές σύνδεσης της δημιουργικότητας με την έρευνα, την επιχειρηματικότητα, την εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

Μια μοναδική συνάντηση εταιριών, εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών και δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο που εμπνέει, επηρεάζει, ανακαλύπτει, πρωτοπορεί, συστήνει, δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες, παράγει και αποδίδει προϊόν στην αγορά.

Καινοτόμες τάσεις στο design, γνώση, νέες τεχνολογίες, νέες οικονομικές προοπτικές. Λανσάρισμα νέων προϊόντων, παρουσίαση νέων ιδεών, νεοφυών επιχειρήσεων.

Όλοι συνδεδεμένοι σε ένα παιχνίδι έκφρασης, τέχνης, ανταλλαγής ιδεών, διάδοσης της γνώσης στο architectural, graphic, interior, product και digital design. Ένα διεθνές κοινό που ενδιαφέρεται για δημιουργία, για ανταλλαγή ιδεών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα (ΕΔΩ)

Keywords
Τυχαία Θέματα