Η "κατάρα" των αποκλεισμών του ΠΑΟΚ από το Champions League (VIDEO)

Το "καταραμένο" 1-1 του πρώτου αγώνα "πλήγωσε" ξανά τον ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε και πάλι από το Champions League σε ρεβάνς στην Τούμπα.

Αυτός ήταν ο πέμπτος αποκλεισμός του Δικεφάλου στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η πέμπτη αποτυχημένη προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι τέσσερις από τους πέντε αποκλεισμούς ήρθαν στην Τούμπα μετά από το ισόπαλο 1-1 εκτός

έδρας που είχε αποσπάσει ο ΠΑΟΚ.

Μόνο την πρώτη του φορά στα προκριματικά του Champions League ο Δικέφαλος είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-2 (τιμωρήθηκε και το έχασε 0-3 στα χαρτιά) ενώ ηττήθηκε με 1-0 και στο Ισραήλ στη ρεβάνς.

Τις επόμενες τέσσερις φορές ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα "αστέρια" στη ρεβάνς της Τούμπας κόντρα σε Άγιαξ 2010 και 2016, Σάλκε 2013 και Μπενφίκα 2018.

Πρώτη φορά ήταν με τον Άγιαξ (2010/11). Οι Θεσσαλονικείς απέσπασαν το 1-1 στην Ολλανδία, όμως το 3-3 στην Τούμπα τους άφησε εκτός.

Σειρά είχε η σύγκρουση με τη Σάλκε (2013/14), όταν μετά το 1-1 στο Γκέλζενκίρχεν ήρθε η ήττα με 2-3 στη Θεσσαλονίκη.

Το κακό... τρίτωσε ξανά με τον Αίαντα (2016/17), αφού την ισοπαλία (1-1) στο Άμστερνταμ ακολούθησε η ήττα με 2-3 εντός έδρας και ο αποκλεισμός "σκέπασε" ξανά την Τούμπα.

Έτσι ούτε φέτος, μετά το γκολ του Ουάρντα και το θετικό αποτέλεσμα στο Ντα Λουζ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί, γνωρίζοντας την βαριά ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα στην Τούμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα