Η Ιαπωνία σφαγίασε 122 έγκυες φάλαινες!

Το κυνήγι φαλαινών στην Ιαπωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα, καθώς η χώρα επιμένει να το ασκεί παρά τις παγκόσμιες αντιδράσεις.

Δημοσίευμα του CNN αποκαλύπτει ότι περισσότερες από 120 ρυγχοφάλαινες που κυοφορούσαν τα μικρά τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού από ιαπωνικά αλιευτικά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 128 από τις 333 ρυχγοφάλαινες που αλιεύτηκαν σε κυνήγι στον Νότιο Ωκεανό που κράτησε 12 εβδομάδες ήταν ώριμες θηλυκές

και οι 122 από αυτές ήταν έγκυες.

Πάνω από 50 ήταν νεαρές θηλυκές και οι υπόλοιπες ήταν αρσενικές.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν σε έκθεση που υποβλήθηκε στη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας και έγινε από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών που συνεργάζεται με το αρμόδιο υπουργείο της Ιαπωνίας.

Αρκετοί ήταν οι φορείς που χαιρέτισαν τα ευρήματα της έκθεσης κάνοντας λόγο για συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία και καταδίκασαν τη σφαγή ως «αποτρόπαια».

Από την πλευρά του οι αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας δικαιολογούν την σφαγή επικαλούμενοι ένα «παράθυρο» στο διεθνές δίκαιο που επιτρέπει τη θανάτωση των ζώων για επιστημονικούς σκοπούς.

Η Αυστραλία είχε κερδίσει σχετική υπόθεση το 2014 στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του ιαπωνικού προγράμματος στον Νότιο Ωκεανό. Μετά την απόφαση, όμως, η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέο ερευνητικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα σκότωνε έως και 333 ρυγχοφάλαινες της Ανταρκτικής.

Το υπουργείο Αλιείας της χώρας δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για να μελετήσει καλύτερες μεθόδους διαχείρισης των πληθυσμών της ρυχγοφάλαινας. Είναι όμως απαραίτητο να τις θανατώσει πρώτα;

Keywords
Τυχαία Θέματα