Ο Ρώσος δημοσιογράφος που "δολοφονήθηκε" στο Κίεβο είναι ζωντανός - Εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου

Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος φερόταν να είχε δολοφονηθεί την Τρίτη στο Κίεβο, είναι καλά στην υγεία του και εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Βασίλ Χρίτσακ ανέφερε κατά τη συνέντευξη, όπως μεταδίδει το BBC, ότι ο "φόνος” του Μπαμπτσένκο ήταν στημένη επιχείρηση για να αποκαλυφθούν Ρώσοι πράκτορες στην Ουκρανία.

Η σύζυγος του Ρώσου δημοσιογράφου, σφοδρού επικριτή της πολιτικής

του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο ουκρανικό και το συριακό, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι ο Μπαμπτσένκο πυροβολήθηκε πισώπλατα ενώ έφευγε από το διαμέρισμά τους, στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την είδηση του θανάτου του μάλιστα είχε ανακοινώσει η αστυνομία. Μάλιστα ανέφεραν ότι ο Μπαμπτσένκο υπέκυψε στα τραύματά του στο ασθενοφόρο. Η γυναίκα του τον βρήκε αιμόφυρτο στο δρόμο ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι αρχές υποπτεύονται ότι η δολοφονία οφείλεται στις επαγγελματικές δραστηριότητες με τις οποίες καταπιάνονταν ο Ρώσος δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος προφανώς δεν είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι επρόκειτο για επιχείρηση των ουκρανικών αρχών, γι’ αυτό και της ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα