"Η Μπαρτσελόνα δεν θα εγκαταλείψει την ισπανική Laliga σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας"

Την παρουσία της Μπαρτσελόνα στη La Liga ακόμη και αν η Καταλονία κηρύξει την ανεξαρτησία της, διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Οσκαρ Γκράου.

«Η Laliga και η Μπαρτσελόνα πρέπει να κινηθούν μαζί, να προχωρήσουν μαζί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε στη Liga», δήλωσε ο Γκράου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός για το 2017/18. «Αυτή η εκτίμηση

του προϋπολογισμού βασίστηκε στη συμμετοχή μας στην Liga», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Μπαρτσελόνα.


Συνεπώς, δεν υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα και ο σύλλογος δεν ανησυχεί για τις πιθανές οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει από το ενδεχόμενο της ανεξαρτησίας. «Οι χορηγοί είναι πολύ χαρούμενοι που συνδέονται με την Μπαρτσελόνα, τη δομή του συλλόγου, το στυλ του παιχνιδιού, το DNA του και τις αξίες που μεταδίδει, και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί». Ο Γκράου, επίσης, διαβεβαίωσε ότι κανένας χορηγός δεν προσέγγισε την εταιρεία για να προειδοποιήσει πιθανή του αποχώρηση σε περίπτωση που η Καταλονία κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Πάντως, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαφορετική είναι η γνώμη που έχει ο πρόεδρος της ισπανικής Laliga, Χαβιέρ Τεμπάς. «Εάν η διαδικασία εξακολουθήσει, και ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό επειδή είναι παράνομη, η ομάδα της Καταλονίας δεν θα παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, επειδή οι κανονισμοί μας προβλέπουν ομάδες μόνο ενός κράτους, της Ανδόρας, να μπορούν να αγωνίζονται στα εθνικά μας πρωταθλήματα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν προβλέπεται μονομερής ανεξαρτησία και δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί συμφωνία. Εάν η διαδικασία είναι μονομερής, θα πρέπει επίσης να διαχωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα μπορέσει να παίζει στην Laliga».

Keywords
Τυχαία Θέματα