Η Ατλέτικο νίκησε τη Ρεάλ στην παράταση και πήρε το Super Cup (VIDEO)

Η κάτοχος του Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε στην παράταση με σκορ 4-2 την κάτοχο του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας το ευρωπαϊκό Super Cup της UEFA στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο αγώνα έληξε ισόπαλος με

σκορ 2-2 στο 90λεπτο της κανονικής διάρκειας, με την Ατλέτικο να "καθαρίζει" στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης όπου πέτυχε δύο γκολ για να φτάσει στο τελικό 4-2 που της χάρισε το τρόπαιο.

Μόλις στα πρώτα 49 δευτερόλεπτα ο Ντιέγκο Κόστα άδειασε με φοβερή ενέργεια Σέρχιο Ράμος, Βαράν και κεραυνοβόλησε από την κλειστή γωνία τον Κέιρλος Νάβας, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία όλων των τελικών όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (σ.σα: ξεπερνώντας εκείνο του Πάολο Μαλντίνι από το Μίλαν-Λίβερπουλ 3-3 του 2005 στα 51 δεύτερα).

Σταδιακά η Ρεάλ άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και στο 26' ισοφάρισε, με τον Μπέιλ να κάνει υπέροχη κούρσα και σέντρα με το δεξί και τον Μπενζεμά να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Οι Μερένγκες συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 63' ο Χουανφράν έκανε ανούσιο χέρι εντός περιοχής, για να ευστοχήσει ο Σέρχιο Ράμος από το σημείο του πέναλτι και να κάνει την ανατροπή. Ωστόσο, ενώ η Ατλέτικο δεν μπορούσε να επιτεθεί, ένα μοιραίο λάθος του Μαρσέλο οδήγησε στο να σκοράρει ο Ντιέγκο Κόστα σε κενή εστία (78') και να ισοφαρίσει εκ νέου στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε είχε μεγαλύτερη ενέργεια, πιο καθαρό μυαλό, ενώ οι αντίπαλοί τους υπέπεσαν σε λάθη πίσω, κάτι που φάνηκε περισσότερο από τη στιγμή που αποχώρησε με πρόβλημα ο Καζεμίρο. Στο 99' ο Τομάς σήκωσε την μπάλα και ο Σαούλ με τρομερό μονοκόμματο βολέ μέσα από την περιοχή έκανε την ανατροπή στην ανατροπή.

Λίγο αργότερα (104') ήταν η σειρά του Κόκε να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση και να χαρίσει στην Ατλέτικο το τρίτο τρόπαιο στο θεσμό (3 στα 3 έχει), οδηγώντας τη Ρεάλ στην τρίτη ήττα της σε Σούπερ Καπ. Ηταν το τέλειο ξεκίνημα για τους υπερπρωταθλητές Ευρώπης και την ίδια στιγμή ένας τεράστιος προβληματισμός για τη νέα Βασίλισσα του Χουλέν Λοπετέγκι, που στο πρώτο επίσημο ματς της μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχής έχασε έναν τίτλο.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως η Ρεάλ έχασε διεθνές τρόπαιο έπειτα από 13 νίκες σε τελικούς (τελευταία ήττα το Διηπειρωτικό από την Μπόκα Τζούνιορς το 2000).

Συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουλέν Λοπετέγκι): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (76' Θεμπάγιος), Κρόος (101' Μπόρχα Μαγιοράλ), Ισκο (83' Λούκας Βάθκεθ), Ασένσιο (57' Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενεζμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοδίν, Χουανφράν, Λούκας, Ροδρίγο (71' Βιτόλο), Κόκε, Σαούλ, Λεμάρ (90' Τομάς), Γκριεζμάν (57' Κορέα), Ντιέγκο Κόστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα