Η απάντηση της ΕΥΑΘ για την πολύτεκνη οικογένεια που έλαβε 100% αυξημένο λογαριασμό ύδρευσης

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΥΑΘ στην καταγγελία που δημοσίευσε το thestival.gr σχετικά με μια πολύτεκνη οικογένεια από την Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε προσαυξημένο λογαριασμό ύδρευσης κατά 100%.

Η ΕΥΑΘ στην ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι υπάρχει μία μικρή κατηγορία πολύτεκνων καταναλωτών (0,43% του συνόλου των καταναλωτών) που

θα λάβει αυξημένους λογαριασμούς βάσει του νέου τρόπου τιμολόγησης.

Η ΕΥΑΘ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει τις συγκεκριμένες ειδικές περιπτώσεις και να λάβει ευνοϊκές αποφάσεις για αυτές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για το δημοσίευμα του thestival:

"Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος στον ιστότοπό σας με τίτλο «Καταγγελία: αύξηση 100% σε λογαριασμό ύδρευσης οκταμελούς οικογένειας στη Θεσσαλονίκη», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η περίπτωση του καταγγέλλοντος ανήκει στην κατηγορία των πολυτέκνων, που αντιστοιχίζεται στο 0,43% του συνόλου των τιμολογίων της ΕΥΑΘ. Η κατηγορία αυτή, με τη νέα τιμολόγηση από τον Μάιο του 2019, ακολουθεί πλέον τα ίδια κριτήρια με αυτά που απαιτούνται για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΚΟΤ Α’ ή ΚΟΤ Β’ με βάση εισοδηματικά κριτήρια). Στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων ΚΟΤ Β’, στην οποία και ανήκει η περίπτωση του καταγγέλλοντος, για καταναλώσεις από 81-120 κ.μ. προβλέπεται έκπτωση 25%, στη λογική πάντα της ενθάρρυνσης μείωσης της κατανάλωσης.

Πράγματι, η έκπτωση για την κατηγορία των πολυτέκνων με τη νέα τιμολογιακή πολιτική είναι συνάρτηση αφενός των εισοδηματικών κριτηρίων και αφετέρου των καταναλώσεων, σε ευθυγράμμιση με την υπ’ αριθμ. 135275 ΚΥΑ που προσδιόρισε τους γενικούς κανόνες τιμολόγησης τους οποίους όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών ύδρευσης κι αποχέτευσης οφείλουν να ακολουθούν. Πλην, όμως, στο σύνολό τους οι νέες τιμολογήσεις ενισχύουν την κοινωνική «βάση» της ΕΥΑΘ αυξάνοντας κατά 28% τα κοινωνικά τιμολόγια: από τους 24.000 δικαιούχους τιμολογίου ευπαθών ομάδων, ΑΜΕΑ και πολυτέκνων με την παλιά τιμολόγηση, τα τιμολόγια της κατηγορίας αυτής έχουν πλέον αυξηθεί σε 31.000 με τη νέα!

Η ΕΥΑΘ ήταν και είναι ανοιχτή στον κοινωνικό διάλογο, «ακούει» τα υποβληθέντα ειδικά αιτήματα των καταναλωτών της, τα εξετάζει και λαμβάνει τις αποφάσεις με κριτήρια το όφελος της τοπικής κοινωνίας, των ευπαθών ομάδων της, καθώς και τις απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μερών της".

Διαβάστε την καταγγελία ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα