Η Audi σταματά τους μικρούς πετρελαιοκινητήρες της;

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η Audi δεν θα προσφέρει κάποιον diesel κινητήρα στην επόμενη γενιά του A1, που αναμένεται στην αγορά στα τέλη του επόμενου έτους.

Ενδεχομένως αυτό είναι το πρώτο βήμα της σταδιακής κατάργησης, με τις αναφορές να θέλουν και το νέο A3 να μην προσφέρεται με κανέναν diesel κινητήρα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε επειδή τα νέα μοντέλα

πρέπει να συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών Euro 7, με τον Peter Mertens, υπεύθυνος ανάπτυξης της Audi να δηλώνει παλαιότερα πως οι μεγάλοι V8 TDI κινητήρες θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλά χρόνια, μιας και ο Mertens δεν μπορεί να φανταστεί ένα μέλλον χωρίς αυτούς:

"Έχουμε μια πολύ σημαντική ομάδα πελατών που θέλει οκτακύλινδρους κινητήρες στα μεγάλα μοντέλα μας. Αυτοί θα υπάρχουν για πάντα; Όχι, αλλά θα προφέρονται για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα".

Ο ίδιος παρότι έχει πει πως η Audi δεν θα πουλήσει ξανά diesel μοντέλα της στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να βλέπει κάποιο μέλλον στους diesel κινητήρες, συνδυάζοντας τους με τεχνολογία 48V, προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικοί, εκπέμποντας λιγότερους ρύπους.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα