Η Apple παραδέχεται ότι τα iPhones έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα

Μια κακή εβδομάδα για την Apple μόλις χειροτέρεψε. Έχοντας ήδη δει την τιμή της μετοχής της να κάνει βουτιά, η εταιρεία ομολόγησε μια σοβαρή αποτυχία στο hardware του iPhone και τώρα οι ιδιοκτήτες πλήττονται από ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα...

Όπως διαπίστωσε το MacRumors, το iOS είχε αρχίσει να εμποδίζει την πρόσβαση των κατόχων ​​​iPhones

(και σε μικρότερο βαθμό των iPads και των Apple TVs) στις συσκευές τους, απενεργοποιώντας τα Apple IDs. Και η Apple τώρα το παραδέχτηκε.

Επικαλούμενη πολλές αναφορές στο Reddit και το Twitter, το MacRumors λέει ότι οι χρήστες βλέπουν μήνυμα ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους "για λόγους ασφαλείας". Το @AppleSupport αναγνωρίζει το πρόβλημα και παραπέμπει τους χρήστες στην ιστοσελίδα Υποστήριξη Κοινότητας της εταιρείας η οποία τους καθοδηγεί πως να αποκαταστήσουν την πρόσβαση όταν τα Apple IDs είναι κλειδωμένα και απενεργοποιημένα.

Παραδόξως, παρά το κύμα κλειδωμάτων, η σελίδα του System Status της Apple δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα με το Apple ID.

Χωρίς ανακοίνωση, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτό ήταν μια μαζική αποτυχία του λογισμικού iOS ή μια πραγματική κρίση στην ασφάλεια. Εξάλλου, μια μεγάλη επίθεση χάκερ θα απαιτούσε από πολλούς χρήστες να διαγράψουν τα Apple IDs τους "για λόγους ασφάλειας".

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι ωραία εικόνα για την Apple και το timing δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Και αυτό χωρίς να αγγίζει καθόλου την απόφαση μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας να αποσύρουν τη στήριξη eSim για τα iPhone XS (details), iPhone XS Max (details) και iPhone XR (details) μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Apple,Phones