Γραμμένος: Εικάζω πως οι διαιτητές θα σταματήσουν την αποχή- Πολιτεία και ΕΠΟ είναι στο πλευρό τους

Αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά την επόμενη εβδομάδα εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση με τους διαιτητές ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, τονίζοντας ότι η ΕΠΟ και η πολιτεία βρίσκονται στο πλευρό τους.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά στις 12 Ιανουαρίου, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τους

εκπροσώπους των διαιτητών:

«Το περιβάλλον είναι τοξικό. Η ΕΠΟ αποστέλλει τα πάντα στα πειθαρχικά όργανα και όλες τις δυσμενείς κρίσεις. Δόθηκαν εξηγήσεις στους διαιτητές που ήταν παραπληροφημένοι σε κάποια θέματα. Είπαμε στους διαιτητές να μη φοβούνται τίποτα και να καταγράφουν τα πάντα στα φύλλα αγώνα. Τονίσαμε στον κ. Μπαταγιάννη να βάλει στο ΔΣ της Λίγκας το θέμα των δηλώσεων και ζητήσαμε να συσταθεί μια επιτροπή που να λειτουργεί πιο ευέλικτα. Συντάσσομαι με τον συναισθηματικό κόσμο των διαιτητών για την αποχής τους. Εικάζω πως θα σταματήσουν την αποχή. Η πολιτεία και η ΕΠΟ είναι στο πλευρό τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Αναφορικά με τη μη επιβολή ποινών παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις για δυσμενείς κρίσεις, είπε: «Πρέπει να δούμε τη διαφορά της αξιολογικής κρίσης από τη δυσμενή κρίση. Εμείς συγκεντρώνουμε τα πάντα κάθε Τρίτη και τα αποστέλλουμε στα αρμόδια όργανα. Στους ‘κύκλους’ δεν μπορούν να επέμβουν τα πειθαρχικά όργανα. Πρέπει να σταματήσει το bullying».

Ο κύριος Περέιρα υπογράμμισε:

«Υπάρχουν ιδέες, κανονισμοί, όργανα. Αυτά οφείλονται σε κοινωνικούς κύκλους που μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Οι διαιτητές είναι καλοί, επαρκείς, αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Γίνονται λάθη, η ΚΕΔ είναι εδώ για την τεχνική κατάρτιση. Δεν μπορούν να αποδίδουν όταν την ώρα που παίζουν σκέφτονται το παιδί και τη γυναίκα τους. Εμείς ζούμε μπούλινγκ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ματς. Οι διαιτητές πέρασαν τα Χριστούγεννα με έναν συνάδελφο τους που έχει μελανιές στο πρόσωπο και στο γόνατο».

Ο Φούσεκ, από την πλευρά της FIFA και της UEFA, είπε:

«Η βία αποτελεί κορυφαίο θέμα. Πρέπει να καταπολεμηθεί απ όλους. Υπάρχει μηδενική ανοχή σε δηλώσεις κι οι δικαστές πρέπει να είναι αυστηροί».

Keywords
Τυχαία Θέματα