Για τρίτη φορά κόντρα σε ελβετική ομάδα ο ΠΑΟΚ (VIDEO)

Την Βασιλεία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά θα τεθεί αντιμέτωπος με ομάδα από την Ελβετία.

Greek Cup 2018 T-shirts | Φόρα το υπερήφανα!

Η πρώτη ήταν κόντρα στην Σερβέτ την σεζόν 1978-1979, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τον Δικέφαλο να επικρατεί των Ελβετών στην Τούμπα

με 2-0 (Κερμανίδης και Σαράφης οι σκόρερ του Δικεφάλου). Ωστόσο, στη ρεβάνς γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ελβετική ομάδα ήταν την σεζόν 2002-2003, όταν βρήκε στον δρόμο του την Γκρασχόπερς στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων που διεξήχθη στην Τούμπα, οι "ασπρόμαυροι" είχαν επικρατήσει με 2-1 χάρις τα γκολ των Χασιώτη (3’) και Γιασεμάκη (48’), ενώ στη ρεβάνς αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Ελβετία με σκορ 1-1, με τον Δημήτρη Μάρκο στο 93ο λεπτό, να χαρίζει την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Έτσι η Βασιλεία θα γίνει η τρίτη ομάδα από την Ελβετία που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να ευελπιστεί ότι θα κάνει δύο τις προκρίσεις του απέναντι σε ελβετικές ομάδες και θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα