Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα

Καίγονται για τέταρτη ημέρα τα Κύθηρα, με τις πυροσβεστικές αρχές να συνεχίζουν να επιχειρούν να κατασβήσουν και τις τελευταίες εστίες πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, μετά από ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν το μέτωπο και ευελπιστούν πως εντός της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο νησί εξακολουθούν να επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων. Αυτή τη στιγμή, συνεχείς ρίξεις υδάτων πραγματοποιούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, η πυρκαγιά, η οποία

μαίνεται για τέταρτη ημέρα, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, καταστρέφοντας ολοσχερώς τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι έγινε μία εντελώς λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων καθώς κι ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να έρθουν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στα Κύθηρα, δήλωσε πως πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα με την αποστολή επίγειων δυνάμεων και όλων των εναέριων μέσων.
«Οι δυσκολίες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην κατάσβεση. Οι πυροσβέστες υπερέβαλαν των δυνάμεών τους, πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων τη νύχτα θα έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα. Το μέτωπο που μας απασχολεί περισσότερο είναι κοντά στη Μονή Μιρτιδίων» εξήγησε, αναλυτικά.
.

Keywords
Τυχαία Θέματα