Γαλλικό ενδιαφέρον για το νερό και τα απόβλητα της Θεσσαλονίκης

Να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η γαλλική εταιρεία SUEZ, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Fabrice Rossignol.

Ο κ. Rossignol μιλώντας σε δημοσιογράφους και αυτοδιοικητικούς στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε στο Παρίσι, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε πως επιθυμία της SUEZ

είναι να συμμετέχει σε μεγάλα πρότζεκτ όπως το νερό και η διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε σήμερα η συμμετοχή της εταιρείας στην Ελλάδα έχει να κάνει μόνο με το 5,5% στην ΕΥΑΘ, στην οποία όπως είπε είναι οικονομικοί συνέταιροι και όχι συνέταιροι στη διαχείριση.

"Στην Ελλάδα είμαστε πολύ μικροί. Έχουμε μόνο δύο δραστηριότητες. Μια παρουσία στα νερά της Θεσσαλονίκης, με μόνο 5,5% του κεφαλαίου. Η Suez είναι μονάχα εταίρος. Επίσης κερδίσαμε την διαχείριση των λυμάτων του αεροδρομίου της Αθήνας. Άρα η παρουσία μας είναι μικρή, αλλά ελπίζουμε να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια. Η φιλοδοξία μας για την Ελλάδα είναι να συνοδεύσουμε την ανάπτυξη και διαχείριση των υποδομών τόσο στο νερό όσο και στα απόβλητα. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα σε μεγάλα πρότζεκτ δημοσίων έργων σε συνεργασία με το δημόσιο, όπως έχουν κάνει πολλές χώρες στον κόσμο που είναι λιγότερο προηγμένες από την Ελλάδα η οποία έχει ήδη υποδομές. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στην ιδιωτικοποίηση η οποία ξεκινά προσεχώς, καθώς είναι στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε ο κ. Rossignol

Ο όμιλος SUEZ είναι μία παγκόσμια εταιρία με 90.000 εργαζόμενους σε 70 χώρες. Ο τζίρος της εταιρείας το 2018 αναμένεται να είναι 18 δις.

Από την πλευρά το πρόεδρος τους ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνθήκες στην τοπική αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτές που πρέπει για να προχωρήσει ακόμα ένα βήμα στη διαχείριση απορριμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Γεράνης οι 38 δήμοι έχουν συνενώσει τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να προβλέψουν την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

"Σκοπός είναι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στη Γαλλία και να κάνουμε μία αντιγραφή των καλών πρακτικών τους. Έχουμε αποκτήσει ένα εργαλείο που είναι ο ΦΟΔΣΑ και είναι ο μόνος φορέας που είναι λειτουργικός με 2 εκατομμύρια πολίτες. Έχουμε όραμα να δώσουμε λύση για όλη τη Β. Ελλάδα» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Γεράνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα