Γαλλία: Αναμένει τον Ιούλιο συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Γαλλία αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πετύχει συμφωνία για το επίμαχο σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης.

Το γραφείο του Προέδρου Emmanuel Macron σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πιστεύει επίσης ότι θα μειωθεί η συνεισφορά ορισμένων χωρών στο μπλοκ ως ένας τρόπος να δημιουργηθεί συναίνεση για το σχέδιο, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με το

Bloomberg.

Οι ηγέτες της Ένωσης θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά τηλεδιάσκεψη στις 19 Ιουνίου για να συζητήσουν το σχέδιο των 750 δισ. δολαρίων της ΕΕ που έχει σκοπό να διοχετεύσει ρευστότητα στις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού. Η πρόταση προβλέπει ποσό περίπου 500 δισ. ευρώ να δοθεί με τη μορφή επιδοτήσεων και ποσό 250 δισ. ευρώ με τη μορφή δανείων.

Το πρόγραμμα που πρέπει να εγκριθεί από όλα τα κράτη, θα χρηματοδοτηθεί από την κοινή έκδοση χρέους σε ένα σημαντικό βήμα προς τη μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση.

Η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία που έχουν εκφράσει σθεναρή αντίσταση στο έκτακτο σχέδιο της ΕΕ για κοινή έκδοση χρέους, έλαβαν έκπτωση στη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό του 2014-2020 της τάξης των 130 εκατ. ευρώ, 695 εκατ. ευρώ και 185 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αυτές οι εκπτώσεις δεν θα μεταφερθούν απαραίτητα στον επόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος μένει ακόμη να οριστικοποιηθεί.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πρώτο μέλημά της στις επικείμενες διαπραγματεύσεις θα είναι να διατηρήσει αυτή την έκπτωση και ότι τα υπόλοιπα ζητήματα είναι δευτερεύοντα.

Ο Γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν αναμένεται συμφωνία είτε για το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε για τον προϋπολογισμό στη Σύνοδο της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα