Γ. Βρούτσης: Οι 120 δόσεις αντανακλούν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής

Επιβεβλημένη θεωρεί τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, παρότι, όπως τονίζει, είναι η απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής.

«Όταν σε μια οικονομία διαμορφώνεται η αναγκαιότητα για νέα ρύθμιση σημαίνει ότι το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής έχει αποτύχει» υπογράμμισε συγκεκριμένα

μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτοντας ότι «σήμερα, η ανάγκη για ρύθμιση είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες. Έχουμε μια εκτίναξη των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων όχι τυχαία, λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω των εξοντωτικών εισφορών. Αυτό σημαίνει ότι έχει πνιγεί η οικονομία και αναγκάζεται ο κόσμος να μην πληρώνει, δυστυχώς».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το χειρότερο είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες, πολλοί άνθρωποι, πολλές επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση να μην πληρώνουν και άλλοι συνεπείς να σταματήσουν να πληρώνουν, διότι δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι θα έρθει η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, «υπονομεύονται τα έσοδα και η εισπραξιμότητα του κράτους και οι πληροφορίες μου λένε ότι το α' δίμηνο του 2019 καταρρέουν τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν πληρώνει κανείς, διότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι εγκληματικό. Οι ρυθμίσεις δεν προαναγέλλονται, γίνονται».

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων χρησιμοποιήθηκαν ως πλαίσιο κομματικής σκοπιμότητας και κομματικού οφέλους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Για να ωφεληθεί κομματικά για λίγους ψήφους, θυσίασε τα έσοδα του κράτους. Ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση δεν έκανε αυτή την προαναγγελία επί έξι μήνες. Και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ σε νέα αναθεώρηση, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί ελλείμματα» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως «πράγματι είμαστε διαφορετικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί λέμε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα που σήμερα εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτό το αφήγημα.

«Για να υποστηρίξεις τον εργαζόμενο, τον χαμηλόμισθο, τον αδύναμο πρέπει να υπάρξουν πόροι», πρόσθεσε. «Για να υπάρξουν πόροι πρέπει να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας, το οποίο δεν το αυξάνει ο δημόσιος τομέας - πρέπει να φέρουμε τον ιδιωτικό τομέα, να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να δημιουργηθεί πλούτος».

Επίσης, για την επιστολή που αναμένεται να σταλεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με την οποία θα ζητά την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία «κάνει την Ελλάδα πρωταγωνιστή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναβαθμίζεται και στα μάτια όλων των ηγετών».

Keywords
Τυχαία Θέματα