Ο αστυνομικός που είχε ψηφιστεί "Θεσσαλονικιός της Χρονιάς" θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βουσκίδης, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Συνέργεια πρώτα η πόλη μας», του Χάρη Αηδονόπουλου. Είναι ο αστυνομικός που το 2016 αναδείχτηκε «Θεσσαλονικιός της Χρονιάς» σε ψηφοφορία των αναγνωστών του thestival.gr.

«Θέλω να προσφέρω και με άλλους τρόπους στην πόλη που εργάζομαι και αγαπώ όσο καμία άλλη. Εάν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν

με την ψήφο τους και με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο τότε θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να τονωθεί το αίσθημα της ασφάλειάς τους» δήλωσε στο thestival.gr ο κ. Βουσκίδης.

Η πράξη ηρωισμού που του χάρισε την διάκριση

Το καλοκαίρι του 2016 ο 52χρονος αστυνομικός προέβη σε μια πράξη τόλμης σώζοντας τη ζωή μιας γυναίκας. Όντας εκτός υπηρεσίας και ενώ απολάμβανε τη θάλασσα από την παραλία διαπίστωσε ότι μια γυναίκα στο βάθος της θάλασσας αντιμετώπιζε πρόβλημα και κουνούσε έντονα τα χέρια της.

Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε στο νερό και την ανέσυρε στη στεριά. Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να τη συνεφέρει παρέχοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τελικώς τα κατάφερε. Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων η γυναίκα που έσωσε ήταν η σύζυγος του Ρώσου προξένου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αστυνομικός πριν από 14 χρόνια είχε διακριθεί ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε συλλάβει δύο κακοποιούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα