Γ. Μπουτάρης: Η 6η Μπιενάλε μας δίνει προοπτική να ανοιχτούμε ακόμη περισσότερο διεθνώς (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους και 37 χώρες υπόσχεται στους επισκέπτες της η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θέμα "Φαντασιακές Εστίες" μέσα από τα έργα των 95 μεμονωμένων καλλιτεχνών και ομάδων, τα οποία συμμετέχουν στη φετινή κεντρική έκθεση και το φεστιβάλ περφρόμανς της διοργάνωσης.

Κατά την τελετή υποδοχής καλλιτεχνών, εθελοντών και συντελεστών της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης,

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι η έκτη Μπιενάλε. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερη. Η σύγχρονη τέχνη είναι εξαιρετικής σημασίας για να καταλάβει ο άνθρωπος τί συμβαίνει. Είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέρνουμε και έχουμε τις Μπιενάλε στη Θεσσαλονίκη. Μας δίνει μία προοπτική να ανοιχτούμε ακόμη περισσότερο σε τέτοιου είδους δράσεις διεθνώς».

«Θεωρούμε ότι οι "Φαντασιακές Εστίες" είναι θέμα που ενώνει τους ανθρώπους ανεξάρτητα με τον αν κάποιος ζει στον τόπο κατοικίας του ή έχει μεταναστεύσει. Είναι ζήτημα που (η Μπιενάλε) το πραγματεύεται με πολύ διαφορετικούς τρόπους» τόνισε η διευθύντρια της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τεχνης, Συραγώ Τσιάρα.

Η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας κατορθώνοντας, όπως αναφέρουν οι συντελεστές, να καθιερωθεί στο ελληνικό και διεθνές εικαστικό γίγνεσθαι.

«Δουλέψαμε με εφήβους και ενήλικες πάνω στην έννοια του καταφυγίου. Ήταν μια πάρα πολύ οργανική διαδικασία μέσα από βιωματικές ασκήσεις επικεντρωμένες στο animation. Στο τέλος αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα κινούμενο παραμύθι και αρμοδιότητά μου ήταν να δώσω ζωή στη δουλειά των συμμετεχόντων" υπογράμμισε ο animator και εκ των μελών της 6ης Μπιενάλε, Μπάμπης Αλεξιάδης.

Οι πόρτες της διοργάνωσης ανοίγουν για το κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και έχει ως εκθεσιακό πυρήνα της τέσσερις χώρους: την έδρα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αγιορειτική Εστία.

Δείτε τα video του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα