Γ. Μπουτάρης για 12ο Δημοτικό: Τζάμπα το συζητάμε - Υποχωρούσαμε τόσα χρόνια λόγω του γαλατικού χωριού

Για την μεταφορά του 12ου δημοτικού σχολείου συζήτησαν για ακόμα μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του δήμου επιθυμεί να σταματήσει πλέον να λειτουργεί το 12ο δημοτικό σχολείο, στο χώρο της οδού Μαρίας Κάλλας, τον οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν κρίνει ως ακατάλληλο για τη φιλοξενία μαθητών, ωστόσο αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονέων οι οποίοι ζητούν να παραμείνει το σχολείο στον συγκεκριμένο

χώρο.

"Τζάμπα το συζητάμε" είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. "Υποχωρούσαμε τόσα χρόνια λόγω του γαλατικού χωριού. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί", είπε ο κ. Μπουτάρης, ενώ χαρακτήρισε ψεύτη τον Σταύρο Καλαφάτη τονίζοντας πως είπε ψέμματα ότι έδωσε εντολή στον Ανδρέα Κουράκη και τον Σωκράτη Δημητρίαδη να εκπονήσουν μελέτη για το θέμα καθώς και για το γεγονός ότι στο σχολείο φιλοξενούνται εκατοντάδες παιδιά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως η διοίκηση του δήμου είναι εκτεθειμένη στο θέμα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο. "Οφείλει να βρει μια λύση χθες -όχι σήμερα" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «είναι σαφές ότι η διοίκηση του δήμου ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί να δώσει μια ρεαλιστική και ουσιαστική λύση στο θέμα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Διαφορετικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχείς αλλαγές θέσεων της διοίκησης. Εδώ πια, τα έχουμε δει όλα»!

«Τελικά, η λύση που βρήκε η διοίκηση, μόνον λύση δεν είναι. Ξεσπιτώνει μικρούς μαθητές, επειδή δεν κάνει το αυτονόητο: Όπως είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή, να γίνουν μικρές επιδιορθώσεις στο υπάρχον κτίριο και να ζητηθεί, από την Εκκλησία, το κτίριο του παλιού σχολείου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη. Να επιδιορθωθεί αφού ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να γίνει κατάλληλο για διδακτήριο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης", Ρία Καλφακάκου ζήτησε και αυτή με την σειρά της να παραμείνουν οι μαθητές στο 12ο δημοτικό και να γίνουν επισκευές στο χώρο όπου φιλοξενούνται ήδη.

"Υπάρχει χρόνος για ειλικρινή διάλογο για εφικτές λύσεις", είπε η κ. Καλφακάκου.

"Έστω και τώρα υπάρχει δυνατότητα για δοθεί μία λύση", τόνισε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από την Λαϊκή Συσπείρωση.

"Όταν υπάρχει διάθεση να κλείσει σχολείο είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα. Αν θα κλείσει ένα σχολείο είναι σαν να κλείνει μία κλινική. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση του θέματος", ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Κωνσταντής Σεβρής.

Keywords
Τυχαία Θέματα