Γ. Μπουτάρης: Nα σταματήσουμε να κρύβουμε το πρόβλημα της εξάρτησης κάτω από το χαλί

Με κεντρικό θέμα "Η διαχρονική πορεία της πρόληψης ως μοχλός κοινωνικής ενδυνάμωσης", θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, το 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης.

Το Συνέδριο θα έχει 3 βασικές θεματικές:
- Πολιτικές Υγείας και Πρόληψης
- Πεδία εφαρμογών πρόληψης στα νέα κοινωνικά δεδομένα
-Προδιαγραφές Ποιότητας εφαρμογών πρόληψης των εξαρτήσεων

Με αφορμή το συνέδριο πραγματοποιήθηκε

σήμερα συνέντευξη Τύπου, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και την πρόεδρο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης ΣΕΙΡΙΟΣ και σύμβουλος της 1ης δημοτικής κοινότητας, Σμάρω Γιαννακοπούλου.

Μιλώντας για το θέμα των εξαρτήσεων, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως στην Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσουμε να κρύβουμε το πρόβλημα της εξάρτησης κάτω από το χαλί και η πρόληψη είναι μία λύση προς αυτή την κατεύθυνση.

"Στην Ελλάδα δεν μιλάμε ανοιχτά για το θέμα. Το κρύβουμε. Θα πρέπει να σταματήσουμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Να μη βλέπει η οικογένεια το παιδί τάπα και να λέει κοιμάται. Η λογική της πρόληψης βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα", δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως στα μέτρα πρόληψης θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι, από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους ιερείς, αναφέροντας το εξαιρετικό, όπως είπε, παράδειγμα του πάτερ Αθηναγόρα στο Δενδροπόταμο.

Από την πλευρά της, η κ. Γούλα συμφώνησε με την άποψη του κ. Μπουτάρη, σημειώνοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα Κέντρα Πρόληψης, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

"Το σύνθημα μας είναι αντιμετωπίζοντας το δύσκολο όσο είναι εύκολο, δεν χρειάζεται να υπάρξει πρόβλημα για να το αντιμετωπίσουμε, να συμβουλευτούμε για το πως θα το αντιμετωπίσουμε", δήλωσε η πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης ΣΕΙΡΙΟΣ και σύμβουλος της 1ης δημοτικής κοινότητας, Σμάρω Γιαννακοπούλου.

Σκοπός του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ), είναι η συμβολή στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το ρόλο της Πρόληψης των Εξαρτήσεων, την προαγωγή της ψυχικής υγείας και η αναζήτηση προοπτικών στη νέα κοινωνική πραγματικότητα. Φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινότητας.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και δικτύωσης επιστημόνων από το χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινότητας.

Τέλος Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με σημαντική εμπειρία στο αντικείμενό τους, έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων και επιστημονικών παραδειγμάτων.

Περισσότερα για το 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης μπορείτε να δείτε (ΕΔΩ)

Keywords
Τυχαία Θέματα