Δυτικά της Κρήτης η ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού

Δυτικά της Κρήτης πλέει το USS Mount Whitney LLC 20 που αποτελεί τη ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού. Η παρουσία του τροφοδοτεί πλήθος σεναρίων αναφορικά με το που είναι στραμμένα τα «αμερικανικά μάτια» με δεδομένες τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει για παρακολούθηση, καταγραφή και αμφίβιες επιχειρήσεις.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν το εντάσσουν σε συγκεκριμένη

κατηγορία πολεμικού πλοίου, αλλά περιγράφουν το USS Mount Whitney ως ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων.Κατασκευασμένο το 1970 στις ΗΠΑ ,αποτελεί ένα απο τα παλαιότερα εν ενεργεία πλοία του US NAVY .Έχει μήκος 189 μέτρα,πλάτος 33 ενω το βυθισμά του φτάνει τα 9 μέτρα.Το πλήρωμα του αποτελείται απο 325 άτομα.

Φέρει ένα ελικόπτερο στο κατάστρωμα του , ενω σε σχέση με άλλα πλοία ο οπλισμος του είναι ελαφρύτερος.Φέρει το πιο εξελιγμένο σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Υπολογιστών και Πληροφοριών (C4I) σε πλοίο ,το USS Mount Whitney ενσωματώνει διάφορα στοιχεία του πιο προηγμένου εξοπλισμού C4I και δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητή της Δύναμης που είναι μέρος, να διοικήσει αποτελεσματικά όλες τις μονάδες που βρίσκονται κάτω απο τη σκέπη του.

Μπορεί να μεταδώσει και να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ασφαλή δεδομένα προς και από οποιοδήποτε σημείο της γης μέσω των καναλιών επικοινωνίας HF, UHF, VHF και SHF (δορυφορικές επικοινωνίες). Η ηλεκτρονική αυτή τεχνολογία παρέχει την πιο έγκαιρη νοημοσύνη και επιχειρησιακής υποστήριξης που είναι διαθέσιμες σε οποιοδήποτε Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή : onalert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα