Γ. Μπαλάφας για Novartis: Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ελληνική, έχει ενεργοποιηθεί η αμερικανική δικαιοσύνη

Αναφορά στην υπόθεση της Novartis έκανε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, απαντώντας παράλληλα σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε σχετικά με την ιστορία της Novartis

και ότι κατηγορείται η κυβέρνηση για παρέμβαση στη δικαιοσύνη με σκοπό να προχωρήσει σε πολιτικές διώξεις:

«Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ελληνική, έχει ενεργοποιηθεί η αμερικανική δικαιοσύνη. Η Novartis είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς, η οποία είχε εμπλακεί σε κάποια σκάνδαλα. Ψάχνοντας προφανώς οι αμερικανικές αρχές έφτασαν και στην Ελλάδα, ενεργοποιήθηκαν οι δικαστικές αρχές, οι οποίες έβγαλαν κάποια πορίσματα. Αυτά τα κείμενα φέρουν να εμπλέκεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα. Εμείς το αφήνουμε στη δικαιοσύνη. Και αν θέλετε, η κοινή γνώμη σε όλη τη διάρκεια της τριετίας, μας κατηγορεί ότι δεν κάνουμε πολλά πράγματα για τη διαφθορά. Η δική μας δουλειά είναι όταν υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις να δουν το φως της δημοσιότητας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Στην Ελλάδα υπήρχαν επί δεκαετίες τέτοια σκάνδαλα με φάρμακα και φαρμακοβιομηχανίες και μακάρι να αποδειχθεί ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε αυτά. Κανείς δεν χαίρεται να εμπλέκεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε τέτοια θέματα».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση με τις χρηματοδοτήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σημείωσε:

«Τα μισά περίπου από τα χρήματα που έρχονται στη χώρα για το προσφυγικό δεν τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Τα διαχειρίζονται, με την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνείς φορείς του ΟΗΕ. Όπου είναι να διατεθούν κονδύλια του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση, υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος από τον κ. Χουλιαράκη και «προκαλώ» όποιον θέλει για οποιονδήποτε έλεγχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα