Γ. Αμανατίδης: Συναίνεση για τον εξορθολογισμό των διακριτών ρόλων εκκλησίας - κράτους

Στη συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ3, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Αμανατίδης με τη συμφωνία "γίνεται εξορθολογισμός των διακριτών ρόλων εκκλησίας-κράτους. Κατοχυρώνεται η αυτοτέλεια της εκκλησίας και αξιοποιείται η εκκλησιαστική περιουσία για το καλό όλων".

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως "η ιστορική συμφωνία θα πάρει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης, όπου θα ρυθμιστούν και άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες. Είναι το αποτέλεσμα

μιας μακράς συνεργασίας της εκκλησίας με την Πολιτεία, καθώς είχαν συσταθεί επιτροπές για τον σκοπό αυτό. Τίποτα δεν έγινε μονομερώς".

Ακόμη τόνισε πως, "μιλούσαν για πόλεμο εκκλησίας-κυβέρνησης, για εντεινόμενη αντίθεση, κι όλα αυτά αποδείχτηκαν αβάσιμα. Κι ακούστηκαν από επίσημα χείλη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
"Το κράτος είναι εγγυητής των θρησκευτικών ελευθεριών, πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε πως θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων, ενώ για τη στάση της ΝΔ σχολίασε: "βρίσκεται σε δύσκολη θέση όταν εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως για θέματα που έχουν λυθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την εκκλησία".

Keywords
Τυχαία Θέματα