Πρόεδρος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Δεν είναι παράνομο το πάρτι του Ρουβίκωνα, αλλά η κατάληψη

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Φιλοσοφική Σχολη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με απόφαση της Κοσμητείας, λόγω του ρεμπέτικού γλεντιού που έχει ανακοινώσει Ρουβίκωνας και το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα στην ταράτσα της Φιλοσοφικής.

«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή»,

ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να πτόησε τη συλλογικότητα, η οποία ανακοίνωσε ότι το πάρτυ θα γίνει κανονικά.

«Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Μαρίζα Φουντοπούλου με αφορμή την πρόθεση του Ρουβίκωνα να πραγματοποιήσει το πάρτι που έχει εξαγγείλει.

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξεί αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου.

Όπως είπε «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια» εξηγώντας ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της αναρχικής συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα