Φωτεινή Κούβελα Δάντση: Η χρυσή πρωταθλήτρια κολύμβησης που "κατεβαίνει" με τον Ταχιάο

Η Φωτεινή Κούβελα Δάντση είναι υποψήφια σύμβουλος στην Α’ Δημοτική Κοινότητα με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου. Είναι νύφη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Κούβελα, καθώς έχει παντρευτεί τον δευτερότοκο γιο του και πρώην αθλητή μπάσκετ, Νίκο Κούβελα.

Η Φωτεινή είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της στον αθλητισμό, ενώ έχει αναδειχτεί τρεις φορές Χρυσή Πρωταθλήτρια Ελλάδας

ως κολυμβήτρια.

Στην πρώτη της ενασχόληση με τα κοινά η Φωτεινή Κούβελα Δάντση διεκδικεί την ψήφο των συνδημοτών της που ψηφίζουν στο Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα (κέντρο Θεσσαλονίκης). Φαίνεται ότι κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής με ιδιαίτερη όρεξη και μεράκι καθώς έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα με προτάσεις για όλους του τομείς της καθημερινότητας.

Για την καθαριότητα τονίζει τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και του εξοπλισμού.

Για την ανακύκλωση επισημαίνει την ανάγκη διαχωρισμού των απορριμμάτων από τον ίδιο τον πολίτη.

Για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών προτείνει την εγκαθίδρυση κοινοτικής αστυνόμευσης με την επαναφορά του αστυνομικού της γειτονιάς.

Για τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών προτείνει την αξιοποίηση προγραμμάτων στήριξης των Δήμων ή την προσέλκυση χορηγιών από ιδιώτες.

Επισημαίνει την ανάγκη επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κέδρινο Λόφο και προτείνει οργάνωση εκδρομών και αθλοπαιδιών για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου στο δάσος του Σέιχ Σου.

Βιογραφικό Φωτεινής Κούβελα Δάντση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ως κολυμβήτρια αγωνίστηκε με τους συλλόγους Π.Α.Ο.Κ. και Άλμπατρος και αναδείχθηκε 3 φορές Χρυσή Πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα κολύμβησης και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής».

Από το 2001 είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο είναι υποψήφια Διδάκτορας.

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσής της έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, έχει συγγράψει άρθρα για επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει επιστημονικές της εργασίες σε συνέδρια.

Έχει εργαστεί ως προπονήτρια σε συλλόγους κολύμβησης, ενώ συμμετέχει εθελοντικά ως γυμνάστρια και ναυαγοσώστρια σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Είναι παντρεμένη με τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Κούβελα και έχουν ένα γιο, τον Σωτήρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτεινή Κούβελα Δάντση, Ταχιάο,foteini kouvela dantsi, tachiao