Φίλυρο: Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο εάν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα με την παροχή νερού

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και μηνυτήριας αναφοράς θα προχωρήσει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, σε περίπτωση, που δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα υδροδότησης, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές του Φιλύρου.

Σημειώνεται ότι εδώ και 10 ημέρες περίπου πολλά νοικοκυριά στο Φίλυρο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παροχή νερού, σε ημέρες καύσωνα.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καταλογίζει ευθύνες στην ΕΥΑΘ για το πρόβλημα και σημειώνει ότι αν δεν ομαλοποιηθεί μέχρι σήμερα

το πρόβλημα, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα.

«Μετά τις συνεχείς πιέσεις προσωπικά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και της διοίκησης της ΔΕΥΑ, η ΕΥΑΘ διαβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των δημοτών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Οι κάτοικοι λένε το νερό νεράκι»

Για σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση κάνει λόγο κάτοικος της περιοχής του.

Όπως καταγγέλλει στο Thestival.gr, λόγω των διακοπών νερού τίθενται θέματα υγιεινής.

«Υπάρχουν άνθρωποι άρρωστοι, γεροί και μωρά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και υγιεινής στην περιοχή. Η λύση δεν είναι μόνο το μπουκάλια νερού τα οποία θα πάρει κανείς για να πιει.. είναι καλοκαίρι χρειάζεται και το πλυντήριο και οι χώροι υγιεινής. Το τελευταίο καιρό λένε το νερό νεράκι», σημειώνει κάτοικος του Φιλύρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη:

«Αγαπητοί συνδημότες/ίσσες,

Διαβάζουμε με προσοχή τα σχόλια καταγγελίας σας και αναγνωρίζουμε το δίκαιό σας ενώνοντας την φωνή μας με την δική σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με απόλυτη ευθύνη της ΕΥΑΘ, η οποία αυθαίρετα, απροειδοποίητα και αντισυμβατικά διέκοψε εδώ και 10 ημέρες την παροχή νερού στο Φίλυρο εν μέσω καύσωνος παρά την μεταξύ ΔΕΥΑ-ΕΥΑΘ γραπτής συμφωνίας.

Η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα έφτασε στο μη παρέκει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των εκλογών που κράτησαν στα σπίτια τους, τους κατοίκους του Φιλύρου με αποτέλεσμα οι ανάγκες για νερό να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.

Μετά τις συνεχείς πιέσεις προσωπικά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και της διοίκησης της ΔΕΥΑ, η ΕΥΑΘ διαβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των δημοτών μας. Καταθέτουμε αύριο κιόλας ασφαλιστικά μέτρα και μηνυτήρια αναφορά, σε περίπτωση που η ΕΥΑΘ δεν τηρήσει την υπόσχεσή της.

Στον αγώνα αυτό, σας θέλουμε στο πλευρό μας δίνοντας μας την άδεια να αξιοποιήσουμε και τις αναφορές σας στο δικαστήριο.

Σας ζητούμε αυτές τις ώρες της δυσκολίας να δείξετε πνεύμα συνεργασίας και να αποφύγετε την άσκοπη κατανάλωση του πολύτιμου νερού περιορίζοντάς το αυστηρά στις οικιακές ανάγκες καθώς παρατηρούνται και περιπτώσεις αδικαιολόγητης υπερκατανάλωσης

Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και νέα αναλυτική ενημέρωση. Για μία ακόμη φορά ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία όλων για να λυθεί το πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα