Φεστιβάλ Τιμών και Γεύσεων για αύξηση του Τουρισμού προτείνει ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη Θετικά"

Το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά» για τον Τουρισμό, παρουσίασαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Στέφανος Χατζημανώλης.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Χατζημανώλης, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν αν ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Θετικά», κερδίσει το δήμο, είναι να συσταθούν ομάδες εργασίες, που αφορούν το κάθε πρότζεκτ χωριστά. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα πρόβλημα για τον τουρισμό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι η έλλειψη καθαριότητας και ευταξίας στην πόλη.

«Δεχόμαστε μεγάλη κριτική. Μπορεί

να συζητάμε διάφορα οι άνθρωποι του τουρισμού, στο τέλος όμως ξέρουμε ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Ποτέ δεν καθίσαμε μαζί οι άνθρωποι του τουρισμού με τους ανθρώπους της καθαριότητας», τόνισε ο κ. Χατζημανώλης.

Ακόμα ανέφερε πως στόχος είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν πρότζεκτ που είναι σε φάσης ολοκλήρωσης, όπως η ανάπλαση της Αποστόλου Παύλου, καθώς και να γίνει επανεκκίνηση των tour operators.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημανώλη σημαντική είναι και η συνεργασία με άλλους δήμους για συγκερασμό διαδρομών, αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτηρίων. «Όλα αυτά μπορούν να γίνουν γρήγορα και άμεσα», ανέφερε.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά», υπάρχουν ακόμα στόχοι που μπορούν να υλοποιηθούν σε διάστημα 12 μηνών, όπως είπε ο Στέφανος Χατζημανώλης.

Αρχικά πρότεινε τη δημιουργία Φεστιβάλ Τιμών και Γεύσεων, τα οποία θα υλοποιηθούν όπως είπε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και εστιατόρια της πόλης, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου εισιτηρίου πόλης της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα προσφέρει εκπτωτικές τιμές σε μουσεία.

Ο κ. Χατζημανώλης τόνισε ακόμα πως πρέπει να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του Food Festival, το οποίο όπως είπε δεν πρέπει συνεχίσει όπως είναι σήμερα.

Τέλος, όπως είπε όνειρο δικό του αλλά και του συνδυασμού, είναι να λειτουργήσει ο δήμος ως ενδιάμεσος παρουσιαστής, ενός προγράμματος early booking, για δημότες της Θεσσαλονίκης, αρχικά για κοντινές περιοχές στην Ελλάδα. «Υπάρχει έλλειψη συντονισμού. Η πόλη έχει το κακό της το χάλι, δεν νοείται τουρισμός και πολιτισμός χωρίς καθαριότητα. Θα συστήσουμε επιστημονικές ομάδες, θα ακούσουμε τους ειδικούς. Υπάρχουν παθογένειες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά», Μάκης Κυριζίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα