Φασιστικά συνθήματα στο 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Απάντηση από αντιφασίστες (ΦΩΤΟ)

Φασιστικά συνθήματα με σπρέι γράφτηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο 7ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων έγραψαν "ούτε Φύσσας, ούτε Ζακ, ζήτω η Ελλάς, "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά" καθώς και για απέλαση των προσφύγων.

Χθες το απόγευμα αντιεξουσιαστές έγραψαν νέα συνθήματα, ως απάντηση όπως τονίζουν στα φασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής .

Με ανακοίνωση

της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η "Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης", σημειώνει πως "τα σχολεία είναι χώροι μάθησης και σε αυτούς τους χώρους, οι μαθητές πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και όχι απειλή λόγω των επιλογών και των χαρακτηριστικών τους".

"Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 18/10, χωρίς να φοβόμαστε το φως της μέρας όπως αυτοί, πήγαμε στο σχολείο και φροντίσαμε να αντικατασταθούν και τα τελευταία φασιστικά συνθήματα στους τοίχους αλλά και να υπερασπιστούμε το σχολείο αν κριθεί αναγκαίο", τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Την Πέμπτη 18/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στο 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με αφορμή εμφάνιση φασιστών το βράδυ της Κυριακής.

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (14/10), ομάδα φασιστών, έγραψε φασιστικά συνθήματα στο 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, για απέλαση των προσφύγων και "μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά", με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών.

Η πράξη αυτή δε μας φόβισε, μας εξόργισε. Τα σχολεία είναι χώροι μάθησης και σε αυτούς τους χώρους, οι μαθητές πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και όχι απειλή λόγω των επιλογών και των χαρακτηριστικών τους.

Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης 18/10, χωρίς να φοβόμαστε το φως της μέρας όπως αυτοί, πήγαμε στο σχολείο και φροντίσαμε να αντικατασταθούν και τα τελευταία φασιστικά συνθήματα στους τοίχους αλλά και να υπερασπιστούμε το σχολείο αν κριθεί αναγκαίο.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι κανένας φασίστας δε θα δρα ανενόχλητος στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας.

Μαχητικός αντιφασισμός παντού.

-Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης"

Keywords
Τυχαία Θέματα