"Φάουλ" από την ΕΡΤ3! Έγραψε τα Σκόπια ως Μακεδονία στο γραφικό του σκορ σε αγώνα χάντμπολ με την Εθνική μας

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της ΕΡΤ να γράψει την ΠΓΔΜ ως MKD (Μακεδονία δηλαδή) στο γραφικό του σκορ σε αγώνα χάντμπολ με την Εθνική μας.

Την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε αναλάβει να μεταδώσει η ΕΡΤ3, ενώ είχε αποφασιστεί να μην διατεθούν εισιτήρια

στο κλειστό της Λυκόβρυσης στην Κοζάνη, αφού η κατάσταση έμοιαζε εκ των προτέρων έκρυθμη.

Ωστόσο η ΕΡΤ δεν απέφυγε την μεγαλοπρεπή γκάφα. Στην κάρτα του το σκορ τα Σκόπια παρουσιάζονταν ως MKD, δηλαδή Μακεδονία, γεγονός που έγινε άμεσα αντιληπτό και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Όπως αναφέρει το sport24.gr, το τηλεφωνικό κέντρο τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και στη Θεσσαλονίκη πήρε "φωτιά", από αγανακτισμένους πολίτες.

Λίγο μετά το όνομα στην κάρτα άλλαξε και αναγραφόταν ως FYROM, όπως συνηθίζεται δηλαδή τα τελευταία χρόνια.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ μετά τον σάλο που προκλήθηκε εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο".

Keywords
Τυχαία Θέματα