Φ. Γεννηματά: Ιδρύουμε το Κίνημα Αλλαγής, το πρώτο κίνημα της νέας εποχής

Σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής πως θα πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί προκειμένου να υπάρξει κοινή πορεία ώστε το Κίνημα να πρωταγωνιστήσει, έστειλε η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

"Τους τελευταίους μήνες, δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας. Για να χτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πολλά ρεύματα του κινήματός μας, που μέχρι χτες ήταν χωριστά και τώρα βρίσκονται μαζί. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν φωνή, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς

αποκλεισμούς. Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται. Όμως αυτή η συζήτηση έπρεπε να γίνει. Και είναι μεγάλη νίκη που τελεσφόρησε. Σκεφτείτε μόνο που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Η προοδευτική παράταξη, ήταν πολυδιασπασμένη, εκτεθειμένη στην υπονόμευση και τη μιζέρια των εσωτερικών ανταγωνισμών, αδύναμη. Σήμερα, είμαστε πια όλοι εδώ, ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Σήμερα λοιπόν, γενέθλια μέρα του Κινήματος Αλλαγής, χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από τους διπλανούς μας σε αυτή την αίθουσα ή στα γραφεία που συναντιόμαστε. Σήμερα είναι η ώρα να στραφούμε προς όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα". ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της στα κρίσιμα εθνικά θέματα: "Έχει έρθει ο καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι η εθνική συνεννόηση, που για μας ήταν και είναι βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας, δεν είναι μια ρομαντική εκδοχή της πολιτικής. Είναι αναγκαία για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προϋπόθεση για να αφήσει οριστικά η χώρα πίσω της με ασφάλεια την κρίση. Καθαρές κουβέντες για μια γνήσια πατριωτική στάση. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν εξαρχής, δεν μπόρεσαν να μιλήσουν με ειλικρίνεια για το ποια ήταν τα αίτια που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας" υπογράμμισε

Ιδρύουμε το Κίνημα Αλλαγής, το πρώτο κίνημα της νέας εποχής

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η πολιτική της ΝΔ για τη στήριξη μόνο των ισχυρών και η αποδοχή των Κοινωνικών Ανισοτήτων ως φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η νέα δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, και οι δραματικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η λογικές ρεβάνς. Είμαστε απέναντι σε όλα αυτά. Για αυτό επιδιώκουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με την καθοριστική ενίσχυση μας". σημείωσε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα