Έξι εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταξίδι

Είτε είστε συχνός ταξιδιώτης είτε σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι, κάθε περιπέτεια μπορεί να σας κοστίσει ακριβά! Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε το κόστος ενός ταξιδιού.

Εδώ σας έχουμε έξι εύκολους υλοποιήσιμους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο επόμενό σας ταξίδι.

1. Μείνετε μακριά από τα τουριστικά σημεία

Οι τιμές σε όλα τα τουριστικά spots μιας πόλης είναι ιδιαίτερα υψηλές. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι όλα τα καλή σημεία της πόλης, είναι τα τουριστικά. Όταν ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν άπειρα κρυμμένα σημεία που μπορείτε να εξερευνήσετε. Αποφύγετε να μείνετε μέσα στο κέντρο της πόλης καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία θα είναι ιδιαίτερα ακριβές. Αν προτιμήσετε ένα κατάλυμα λίγα μέτρα πιο έξω από το ιστορικό κέντρο κάθε πόλης, θα δείτε αμέσως πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε

Έτσι κι αλλιώς, στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες η συγκοινωνία είναι πάρα πολύ καλή, οπότε δε θα έχετε πρόβλημα στις μεταφορές σας. Προτιμήστε να μείνετε σε ένα προάστιο ενώ για τις αγορές και το φαγητό σας, επιλέξτε καταστήματα που προτιμάνε οι ντόπιοι.

2. Κλείστε το σωστό τύπο δωματίου

Σίγουρα όλοι θα θέλουμε να μείνουμε σε μια king size σουίτα. Γιατί όμως να πετάμε χρήματα όταν θα χρησιμοποιήσουμε το δωμάτιο για έναν ύπνο; Όταν ταξιδεύουμε, προτιμάμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας στο δρόμο και να εξερευνούμε τη πόλη σπιθαμή προς σπιθαμή. Επιλέξτε το σωστό τύπο ξενοδοχείου και δωματίου και αρκεστείτε στις βασικές παροχές.

Αν για παράδειγμα επιλέξτε ένα βασικό δωμάτιο χωρίς καθόλου γεύματα, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα απ’ ότι αν επιλέγατε το ίδιο δωμάτιο με πλήρη διατροφή. Με λίγα χρήματα και σωστές επιλογές στα καταστήματα, μπορείτε να φάτε τοπικές νοστιμιές με ελάχιστο κόστος.

3. Νοικιάστε αυτοκίνητο εκτός του αεροδρομίου

Σίγουρα η ευκολία του να κατεβαίνετε από το αεροπλάνο και να σας περιμένει το αυτοκίνητο που νοικιάσατε στο parking, δε συγκρίνεται. Όμως συνήθως το κόστος για ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο είναι συχνά υψηλότερο απ’ότι αν νοικιάζατε αυτοκίνητο από ένα γραφείο σε διαφορετικό μέρος. Πριν φτάσετε στη πόλη που θα ταξιδέψετε, κάντε online έρευνα και αν βρείτε, προτιμήστε να κάνετε ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτα για να μην δεσμεύσετε χρήματα από την πιστωτική σας κάρτα – μπορεί να σας χρειαστεί για κάποιο έκτακτο έξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε μια εταιρεία που θα βρίσκεται εκτός αεροδρομίου, για να γλυτώσετε χρήματα!

4. Εκμεταλλευτείτε τα δωρεάν αξιοθέατα και εισόδους

Κάποιες Ευρωπαϊκές πόλεις προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε αξιοθέατα και μουσεία, κάποιες συγκεκριμένες ημέρες. Για παράδειγμα είναι πολύ δημοφιλές να πετύχετε δωρεάν είσοδο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα – αυτό συμβαίνει σε αρκετές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ενημερωθείτε από τοπικές ιστοσελίδες πότε και ποια αξιοθέατα είναι δωρεάν και εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και γνωρίστε τον πολιτισμό της πόλης, δίχως να ξοδέψετε χρήματα.

5. Κάντε έρευνα για τα αεροπορικά εισιτήρια μήνες πριν

Πολλοί λένε ότι στα αεροπορικά εισιτήρια σπάνια θα βρεις καλή τιμή! Δεν ισχύει όμως αυτό. Με τη σωστή μεθοδολογία και έρευνα αγοράς, μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικές τιμές και στα αεροπορικά εισιτήρια – όπως και σε οτιδήποτε χρειαστείτε για το ταξίδι σας. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία σας είναι να αρχίσετε την έρευνα για τα αεροπορικά εισιτήρια τουλάχιστον 6 μήνες πριν την αναχώρησή σας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε τη διακύμανση των τιμών και μόλις δείτε μια χαμηλή τιμή να κάνετε άμεσα την κράτηση.

Μερικές εταιρείες όπως η Aegean προσφέρουν ένα εργαλείο που μπορείτε να δείτε τις τιμές των αεροπορικών, ακόμα και 11 μήνες μετά. Αυτό είναι το Aegean low fare calendar και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν – απλά εισάγετε το αεροδρόμιο αναχώρησης και προορισμού και βλέπετε άμεσα τις τιμές για τους επόμενους μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και να κερδίσετε χρήματα από τις προσφορές.

Μην ξεχνάτε επίσης πως οι προσφορές τελευταίας στιγμής στα αεροπορικά εισιτήρια είναι πλέον πολύ συχνές – οπότε δεν θα πρέπει να απελπίζεστε αν δεν βρίσκετε φθηνά αεροπορικά, μέχρι τη στιγμή της αναχώρησής σας.

6. Χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε περισσότερη οικονομία στα έξοδα ενός ταξιδιού και εφόσον ταξιδεύετε μόνος, μπορείτε να μην νοικιάσετε αυτοκίνητο ή κάποιο μέσο μεταφοράς και να κυκλοφορείτε αποκλειστικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της κάθε πόλης.

Σε όλες τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν ανεπτυγμένα δίκτυα ΜΜΜ και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών για μερικές ημέρες που απευθύνονται αποκλειστικά σε επισκέπτες και τουρίστες της πόλης. Κάντε χρήση αυτών των μέσω και θα δείτε άμεσα πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να βάλετε αρκετά χρήματα στην άκρη από το συνολικό προϋπολογισμό που έχετε για ένα ταξίδι. Πλέον τα ταξίδια δεν είναι ακριβά, αρκεί να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές καθώς και σωστή έρευνα αγοράς πριν την τελική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα