Ευ. Τσακαλώτος: Δεν είχαμε στόχο το υπερπλεόνασμα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στόχο την υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους, υποστήριξε μέσα από τη ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ ότι είναι θετική η υπεραπόδοση», είπε ο κ. Τσακαλώτος, παρά το γεγονός ότι την τελευταία διετία η οικοδόμηση υπερπλεονάσματος μέσω φορολόγησης

και καθυστέρησης στις πληρωμές του Δημοσίου είναι ένα από τα κυριότερα διαπραγματευτικά εργαλεία της κυβέρνησης στις επαφές με τους θεσμούς.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. ο Έλληνας υπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που καθιστούν ακριβή την έξοδο στις αγορές.

Μάλιστα, σημείωσε πως η Αθήνα έχει βγει «δυόμιση φορές» στις αγορές, ενώ απέδωσε το ύψος του κόστους δανεισμοί σε «διάφορους λόγους».

Ο κ. Τσακαλώτος ρώτησε πως: «Αν βγούμε ξανά στις αγορές δεσμεύεστε να παραδεχθείτε ότι πετύχαμε; Δεν σας βγήκαν οι συντάξεις. Αν βγούμε στις αγορές θα παραδεχθείτε ότι βγήκαμε από το πρόγραμμα;» και απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε ερωτήση του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, εξαπέλυσα πυρά επιθέσεων κατά της ΝΔ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως τοποθετεί χαμηλά τον πήχη με αποτέλεσμα να τον υπερπηδά ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα.

Συγκεκριμένα, είπε ειρωνικά στον κ. Σταϊκούρα πως του δίνει τις καλύτερες ασίστ, και τον παρομοίασε με τον παλαίμαχο αστέρα του NBA Τζον Στόκτον, που έχει το ρεκόρ σε τελικές πάσες.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί αλλά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ως «ήρεμη δύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος,tsakalotos