Γερμανικές πηγές: Η ΕΕ συζητά νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας λόγω ουκρανικού

Οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την τελευταία κλιμάκωση της έντασης με την Ουκρανία, αν και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν φωτιστούν πλήρως τα γεγονότα, τόνισε Γερμανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ

Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επαφής την οποία είχαν, την αποκλιμάκωση της έντασης με το Κίεβο, σύμφωνα με την γερμανική Καγκελαρία.

Έχοντας κηρύξει στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε σειρά επαρχιών της χώρας του, από αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στρέφει τώρα την προσοχή του στην τύχη των 23 ναυτών και των τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού που έχουν συλληφθεί και δεσμευθεί αντίστοιχα από τη Ρωσία, κοντά στα στενά του Κερτς.

"Θα εξετάσουμε το ζήτημα των περαιτέρω κυρώσεων", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl, μετά τη συνάντησή της με τον Γερμανό ομόλογό της, Heiko Maas, στο Βερολίνο. "Όλα εξαρτώνται από την εξέταση των γεγονότων", πρόσθεσε.

Η Εσθονία, πρώην σοβιετική δημοκρατία της Βαλτικής και χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, κάνει λόγο για "πόλεμο στην Ευρώπη" από την πλευρά του Κρεμλίνου και ο υπουργός Άμυνάς της κάλεσε σε επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα