Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: To μεσημέρι οι οριστικές αποφάσεις - "Να αποσυρθεί η τροπολογία για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ"

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσουν τις οριστικές τους αποφάσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, μετά την τροπολογία που κατατέθηκε χτες, μέσω της οποίας εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Η τροπολογία κατατέθηκε χτες το βράδυ στο σχέδιο νόμου "Θέματα

υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις" και επιτρέπει ουσιαστικά "να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα".

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, οι οποίοι δηλώνουν τον προβληματισμό τους. Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων, πραγματοποίησε συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει και το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. διεκόπη προσωρινά και θα αρχίσει πάλι σε λίγη ώρα. Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέχρι τις 15.00. Σύμφωνα με τις επαφές που είχαν μέχρι τώρα, από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για απόσυρση της τροπολογίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Συνδικάτο κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν την τροπολογία πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική, ενώ τονίζουν ότι θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα αύξηση το κόστος μετακίνησης των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την προσπάθεια επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητάνε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την τροπολογία.

Δείτε στις φωτογραφίες την τροπολογία:

Keywords
Τυχαία Θέματα