Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών

Η μεγαλύτερη πανελλήνια γιορτή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά 6-10 ετών έρχεται στη Μονή Λαζαριστών.

Πρόκειται για το FIRST® LEGO League Jr. με τίτλο «AQUAADVENTURE», το οποίο καλεί όλα τα παιδιά έως 10 ετών να εξερευνήσουν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου και συγκεκριμένα το νερό και τις χρήσεις του.

Τα παιδιά, μέσα από μια γιορτή γνώσης και ομαδικής εργασίας καλούνται να ανακαλύψουν την υδάτινη περιπέτεια στον μοναδικό διαγωνισμό

που δεν καλλιεργεί τον ανταγωνισμό. Η δημιουργία μιας αφίσας με την οποία θα αποτυπώνεται το θέμα που επιλέγουν σχετικά με το νερό καθώς και η δημιουργία μιας κατασκευής με LEGO®, αποτελούν τους τρόπους με τους οποίους οι ομάδες θα παρουσιάσουν το δικό τους ταξίδι του νερού βασισμένοι στα Core Values.

Την Κυριακή 20 Μαΐου,η eduACT συνδιοργανώνει για δεύτερη φορά με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής , στην σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ , εντός της Μονής Λαζαριστών, όπου θα συμμετάσχουν 38 ομάδες προερχόμενες από όλη τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τις Σέρρες και την Ξάνθη. Μαζί με τα 200 συνολικά παιδιά ,η σκηνή θα γεμίσει και από τους 75 προπονητές-μέντορες που θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τις ομάδες να παρουσιάσουν την δική τους έκθεση ιδεών σχετικά με το νερό, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας θα αποτελέσει όμως το γεγονός ότι θα παρίσταται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος αφού θα χαιρετήσει και θα επισκεφθεί όλες τις ομάδες.

Αποκλειστικός διοργανωτής του διαγωνισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση. Ακόμα και το καλοκαίρι η κατασκήνωση ρομποτικής προσφέρει εκτός από διακοπές, χαρά και παιχνίδι σεμινάρια και δράσεις γύρω από την ρομποτική.

Κυριακή 20 Μαΐου

Σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ, Μονή Λαζαριστών

Είσοδος Ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα