Άνετο "διπλό" για τον Άρη στη Σπάρτη

Ο Άρης κατάφερε να πάρει εύκολα άλλη μία νίκη, επικρατώντας με 3-0 στην έδρα της Σπάρτης για την 32η αγωνιστική της Football League.

Παρότι η ομάδα της Σπάρτης ήταν αυτή που "καιγόταν" για βαθμούς, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, οι "κιτρινόμαυροι" απέδειξαν την ανωτερότητά τους στο παιχνίδι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και φτάνοντας άνετα στη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ήταν και άτυχοι,

καθώς υποχρεώθηκαν σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

Ο Άρης είχε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Σπάρτη πίεζε και άφηνε αρκετούς κενούς χώρους, με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να δημιουργεί φάσεις.

Άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Άρης

Στο 45΄ ο Δεληζήσης κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Οικονομόπουλου μέσα στην περιοχή και ο Διαμαντόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ανοίγοντας το σκορ.

Ένταση και προσωρινή διακοπή

Μετά το πέναλτι και το γκολ ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και ο διαιτητής Μαρκαντωνάτος, πριν σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, πήρε τους βοηθούς τους και με συνοδεία τουλάχιστον 15 αστυνομικών αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, εν μέσω έντασης. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο όπου τα νεύρα ήταν πολλά.

Μετά από περίπου 10 λεπτά οι διαιτητές επέστρεψαν εντός γηπέδου, τιμώρησαν με κίτρινες κάρτες δύο παίκτες της Σπάρτης και στη συνέχεια έγινε η σέντρα των γηπεδούχων για το γκολ που δέχτηκαν. Αφότου παίχτηκαν δύο λεπτά στο ματς, ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπάρτη κατάφερε να μπει καλύτερα στα πρώτα λεπτά, όπου στο 48’ ο Οικονομόπουλος έκανε το σουτ στην απέναντι γωνία του Καντιμοίρη, δίχως να καταφέρει να σκοράρει.

"Καθάρισε" ο Πασάς

Στη συνέχεια ο Άρης αύξησε την πίεση του και κατάφερε στο 62’ να κάνει το 0-2. Συγκεκριμένα ο Πασάς έκλεψε την μπάλα από τον Νιάρο και με δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά, κέρδισε τον πορτιέρε της Σπάρτης. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, με τον Μπαργκάν να κάνει το σουτ και μετά από παρέμβαση του Μακρυωνίτη, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Δεύτερο γκολ για Διαμαντόπουλο

Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ στην αναμέτρηση. Στην αντεπίθεση έφυγαν εντελώς αφύλακτοι Πασάς και Διαμαντόπουλος, ο πρώτος έδωσε στον δεύτερο, που σε κενή εστία σημείωσε το 0-3, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Σπάρτη: Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Σάββα, Οικονομόπουλος, Nιάρος, Γραικός, Παναγιώτου, Δεινόπαπας (11’ Συμεωνίδης και Κολτσίδας αντί Συμεωνίδη στο 57’), Tσιόφου, Γουόρντεν (52’ Μουζακίτης), Φουρτάδο.

Άρης: Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μαραγκός, Κανακούδης, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Χαντί (73’ Λώττας), Μπαργκάν (78’ Τσουμάνης), Διαμαντόπουλος (80’ Μπαστακός).

Keywords
Τυχαία Θέματα