Έρχονται και άλλες μοναδικές δημιουργίες της Bugatti

Η La Voiture Noire των €16,5 εκατομμυρίων δεν θα είναι το μοναδικό one-off της εταιρείας.

Ο υπεύθυνος εξωτερικού σχεδιασμού των αυτοκινήτων της Bugatti, Frank Heyl, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα μοναδικά υπεραυτοκίνητα στη λογική της La Voiture Noire. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής

"sky is the limit" καθώς το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από συλλέκτες και η δύναμη του ονόματος της Bugatti δημιουργούν ευκαιρίες για νέες ιδέες.

Με την La Voiture Noire των €16,5 εκατομμυρίων ευρώ που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο και θα παραδοθεί στον αγοραστή της στα τέλη του 2021, η Bugatti μπήκε στο club των εταιρειών που κατασκευάζουν μοναδικά μοντέλα κατά παραγγελία (coach building) τιμώντας τις ρίζες της.

Σύμφωνα με τον Frank Heyl όμως, η στρατηγική της Bugatti διαφέρει από αυτή άλλων εταιρειών όπως η Lamborghini, καθώς δεν σχεδιάζει το όχημα με βάση τις οδηγίες και τις επιθυμίες του πελάτη. Αντίθετα, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία μοναδικών κατασκευών οι οποίες στην πορεία βρίσκουν αγοραστή. Παρόλα αυτά, το σχεδιαστικό τμήμα δεν αρνείται όλες τις πιθανές επιθυμίες του πελάτη - όπως για παράδειγμα το όνειρο του ανώνυμου αγοραστή της La Voiture Noire για ένα αυτοκίνητο με έξι απολήξεις της εξάτμισης που έγινε πραγματικότητα - όμως όλα γίνονται με μέτρο και πειθαρχία έτσι ώστε το κάθε project να ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα και καθυστερήσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Bugatti έχουν περισσότερα από ένα μοντέλα της εταιρείας στην κατοχή τους. Εξάλλου είναι γνωστό πως για να αποκτήσει κάποιος μια από τις 40 Bugatti Divo έπρεπε να έχει αγοράσει πρωτύτερα μια από τις 500 Bugatti Chiron.

Κλείνοντας, στην ερώτηση για το αν θα δούμε περισσότερα one-off από την Bugatti, ο σχεδιαστής απάντησε: «Μείνετε συντονισμένοι».

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα