Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αριθμοί για το Βίντι - ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες απομένουν για τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βίντι στην Ουγγαρία και η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και το backround της συγκεκριμένης αναμέτρησης:

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της

φάσης των ομίλων του UEFA Europa League κόντρα στη Βίντι στη Groupama Arena. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, αλλά και την παράδοση κόντρα σε ουγγρικές ομάδες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#20 διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και μόλις δύο έχουν καταφέρει να τον κερδίσουν εντός και εκτός έδρας. Η Γκινγκάμπ το 2014-15 και η Καραμπάγκ το 2016-17.

#Το 2016-17 που ήταν η τελευταία συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League είχε σημειώσει δύο νίκες μακριά από την Τούμπα, ενώ τις τρεις προηγούμενες είχε μια ισοπαλία και μια νίκη.

#20 αγώνες έχει δώσει μακριά από την έδρα του ο ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League και μετρά οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, και τον συντελεστή τερμάτων να είναι 22-17 γκολ.

#Με την Ντεμπρετσένι ήταν η προηγούμενη εμπειρία του ΠΑΟΚ με ομάδα από την Ουγγαρία, το 2003-04 για το Κύπελλο UEFA, όπου αποκλείστηκε έπειτα από δύο ισοπαλίες. Το 1-1 της Τούμπας (17’ Καραδήμος – 24’ Μπάιζατ) ακολούθησε το 0-0 στην Ουγγαρία που έδωσε την πρόκριση στην Ντεμπρετσένι χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο εκείνης της σεζόν την Λιν από τη Νορβηγία, όπου κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας στην Τούμπα με 1-0 (39’ Σίγκουρντσον) και να επικρατήσει με 3-0 (52’ Γιασουμής, 56’ Κούτσης, 59’ Βόκολος) εκτός και να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα