Philoxenia & Hotelia: Ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Αν. Μεσογείου

Τις πύλες της ανοίγει από αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Philoxenia & Hotelia, η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με τον αριθμό - ρεκόρ των εκθετών να αγγίζει τους 615 και στις δύο εκθέσεις.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, με αφορμή την τουριστική αυτή έκθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως "η

φετινή Philoxenia και Hotelia αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο".

Σημειώνεται επίσης πως στη φετινή έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες ενώ οι επισκέπτες προέρχονται από 47 χώρες του κόσμου.

Αναφορικά με τους εκθέτες, σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη: "στη Philoxenia προσεγγίζουν τους 415 φέτος, ενώ αυτοί της Hotelia φτάνουν περίπου τους 200".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, επισήμανε κατά την ομιλία του πως: "στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Έκθεσης τα προγραμματισμένα ραντεβού των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών με τους εκθέτες, ξεπερνούν τα 4.000".

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού Αλέξανδρος Θάνος υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη έκθεση κάθε χρόνο είναι και καλύτερη με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αυξάνει κατά 10% τον τουρισμό της κάθε χρόνο και να τοποθετείται στην κορυφή των περιφερειών της Ελλάδας στη λίστα με την τουριστική ανάπτυξη.

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα δώσει το δικό του παρόν στην Philoxenia και Hotelia με δικό του stand", σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και συμπλήρωσε πως ο θεσμός αυτός έχει ωριμάσει και είναι ο καιρός να συζητηθεί η μεταφορά των κλαδικών εκθέσεων σε ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Τιμώμενες περιοχές για φέτος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Λέσβος, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να εκφράζει τις ευχαριστίες του για αυτήν την τιμή, υποστηρίζοντας ότι: "ο τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης και η ανάπτυξη στην περιφέρεια είναι εθνικός στόχος".

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου, Αστυρακάκης Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις της Λέσβου με τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Έκθεσης για τον τουρισμό θα πραγματοποιεί το συνέδριο για τον Τουρισμό 55plus και ξεκινά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10:00 και ολοκληρώνεται στις 15:30.

Οι ταξιδιώτες 55+ επιζητούν ποιοτικές υπηρεσίες με στόχο την ευζωία τους, ταξιδεύουν για περισσότερο χρονικό διάστημα σε περιόδους ή μέρη με ηπιότερο κλίμα και με καλή προσβασιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά και στο φυσικό τοπίο.

Η τουριστική έκθεση Philoxenia & Hotelia θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα