Ένας Γάλλος για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Η Τούμπα μεγάλωσε και μαζί και ο Κλεάνθης Γάλλος που είχε αρκετές ευκαιρίες ως μπασκετμπολίστας αρχικά και ως δικηγόρος στη συνέχεια να απαρνηθεί την πόλη του για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο. Ωστόσο επέλεξε να παραμείνει Θεσσαλονικιός και Τουμπιώτης και από τον περασμένο Νοέμβριο έχει συστρατευεί με τον Γιώργο Ορφανό στον αγώνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Μιας πόλης όπου το γαλλικό στοιχείο έχει παρουσία τεσσάρων αιώνων και πλέον έχει και υποψήφιο… Γάλλο.

Γιατί κατέρχεστε στις δημοτικές εκλογές;

Δόξα τω Θεώ έχω πετύχει τους δύο σημαντικότερους

στόχους της ζωής μου. Να φτιάξω μια όμορφη οικογένεια, για την οποία είμαι πολύ περήφανος και να πετύχω την επαγγελματική μου καταξίωση, ως μαχόμενος δικηγόρος. Είμαι μέλος μιας γενιάς που παρέμεινε συνειδητά στη Θεσσαλονίκη και την ενοχλεί η στασιμότητα της ενώ όλοι γνωρίζουμε καλά την τεράστια δυναμική της. Δεν είμαι από αυτούς που έχουν επιλέξει μια παθητική στάση, ούτε βέβαια είμαι keybord warrior. Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να κρύβομαι και όταν κάτι με ενοχλεί κάνω ότι μπορώ για να το αλλάξω. Γι’ αυτό επέλεξα να εκτεθώ δημόσια και να φέρω τα πάνω κάτω στη ζωή μου.

Γιατί με τον Γιώργο Ορφανό;

Γνωρίζοντας τον ίδιο και την οικογένειά του από κοντά και παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τα πράγματα από μέσα πείστηκα ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή με κριτήρια πολιτικά αλλά και ποιοτικά. Έχει ιδιαίτερα καινοτόμο αλλά ρεαλιστικό όραμα για τη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο, το οποίο είναι μετρήσιμο και κυρίως υλοποιήσιμο. Επιδεικνύει πολιτικό πολιτισμό και το σημαντικότερο όλων είναι ενωτικός. Ο νέο εκλογικός νόμος είναι δίκαιος, αλλά οι εμπνευστές του θέλουν το «διαίρει και βασίλευε». Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη επικρατεί η εκτίμηση πως παραγωγικό δημοτικό συμβούλιο μπορεί να υπάρξει μόνο με δήμαρχο το Γιώργο Ορφανό. Η απάντηση λοιπόν στην ερώτηση είναι: Δεν κατέρχομαι με τον υποψήφιο δήμαρχο που με διάλεξε για το συνδυασμό του. Κατέρχομαι με τον υποψήφιο δήμαρχο που θα ψήφιζα.

Γιατί ο Γιώργος Ορφανός είναι ο ιδανικός δήμαρχος;

Έχετε διαβάσει τα προγράμματα των υπόλοιπων συνδυασμών; Εγώ το έκανα. Όλοι τους καταδεικνύουν το πρόβλημα αλλά αοριστολογούν στη λύση. Ο Γιώργος Ορφανός και όλη η ομάδα δουλέψαμε πολύ πάνω στο πρόγραμμά του συνδυασμού. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι είναι ο μοναδικός που τόλμησε να δεσμευτεί για την υλοποίησή του. «Το είπαμε, θα το κάνουμε» είναι μία προεκλογική δέσμευση που ουδείς υποψήφιος μέχρι σήμερα είχε τολμήσει να κάνει.

Επίσης, ο Γιώργος Ορφανός έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους. Τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή αφού έχει διατελέσει για έξι φορές βουλευτής όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση με 12 χρόνια στο Δήμο Συκεών. Να μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει υφυπουργός αθλητισμού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη και επίσης ήταν ο τελευταίος υπουργός Μακεδονίας - Θράκης που άφησε έργα πνοής ως παρακαταθήκη στην πόλη μας.

Για όλους εμάς τους νεότερους του συνδυασμού λειτουργεί ως μέντορας, κάτι που δεν έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος με τη δική του ομάδα και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, έχετε σκεφτεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα για εσάς;

Έχω υπάρξει αθλητής του μπάσκετ για πολλά χρόνια και αν κάτι έμαθα από τον πρωταθλητισμό, είναι να λειτουργώ μέσα σε μία ομάδα για το συμφέρον του συνόλου. Υπάρχει ο προπονητής που είναι ο Γιώργος Ορφανός και αυτός μας έχει αξιολογήσει όλους. Αυτός είναι που θα αποφασίσει που είναι πιο χρήσιμος ο κάθε ένας από εμάς. Είμαι έτοιμος να προσφέρω από οποιοδήποτε πόστο μου ζητηθεί.

Πως κρίνετε την προεκλογική περίοδο;

Με εξαίρεση τις κομματικές κορώνες και τους κομματικούς υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων που επιχειρούν την πόλωση προκειμένου να συσπειρώσουν την κομματική τους βάση, ήταν μια ιδιαίτερα πολιτισμένη αν και μακρά προεκλογική περίοδος. Σε αυτό οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του Γιώργου Ορφανού. Η δική του υποψηφιότητα ήταν αυτή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις καθώς πήγε κόντρα στο ρεύμα, όμως ως ο εμπειρότερος από όλους επέλεξε να επικεντρωθεί στο διάλογο με τους πολίτες και την καταγραφή όλων των προβλημάτων της πόλης μας, από το να ανοίξει μέτωπα αντιπαραθέσεων ρίχνοντας το επίπεδο.

Με τί κριτήρια εκτιμάτε ότι θα ψηφίσει ο Θεσσαλονικιός;

Ο δημότης της Θεσσαλονίκης θα προτιμήσει τον ιδανικό υποψήφιο και όχι τον κομματικό. Σαφώς και το ένα δεν αποκλείει το άλλο, όμως το χρίσμα αυτομάτως στερεί το δικαίωμα επιλογής σε όλους όσοι είναι έντονα κομματικοποιημένοι. Φανταστείτε τον αρχηγό ενός κόμματος που έχει τα δικά του πλάνα για την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους ψηφοφόρους του απλά και μόνο γιατί θέλει να δει το βράδυ των εκλογών τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη της Ελλάδας να είναι μπλε ή κόκκινος. Αυτή ακριβώς η τακτική έχει κρατήσει τη Θεσσαλονίκη στη δεκαετία του 1980. Το 2020 τα πράγματα δε θα είναι έτσι. Εκτιμώ ότι ο συνδυασμός «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, έχει κάνει μία πολύ πρωτότυπη και σύγχρονη καμπάνια και αυτό αποτυπώνεται τόσο στον παλμό της πόλης όσο και στις διάφορες μετρήσεις που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, στις οποίες ο συνδυασμός μας έχει σταθερά ανοδική πορεία. Αυτό δείχνει ότι ξεκινώντας ως ανεξάρτητοι με την καμπάνια που έχουμε κάνει, οι συμπολίτες μας έχουν πειστεί για τον ιδανικό και όχι τον κομματικό δήμαρχο. Αυτή είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη.

Η φετινή εκλογική διαδικασία για το Δήμο Θεσσαλονίκης αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, την οποία πιστεύω ότι θα αξιοποιήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα