"Ελλάδα και Ιταλία έχουν δείξει γενναιοδωρία στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων για Πρόσφυγες"

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων για Πρόσφυγες (EQPR)» (2017), περνάει στη φάση εφαρμογής (2018-2020) και εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΘ) με ειδική θεματική ημερίδα.

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Sjur Bergan, ο οποίος συνεργάζεται από την αρχή του εγχειρήματος με τις ελληνικές αρχές για την υλοποίηση

του και συμμετείχε στην ημερίδα ως ομιλητής, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ιστορική πορεία του εγχειρήματος αλλά και την μελλοντική του εξέλιξη.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη θετική επιρροή του «Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου Προσόντων για Πρόσφυγες» στις κοινωνίες όλων των ευρωπαϊκών κρατών, κυρίως ως προς την ένταξη των προσφύγων στις χώρες υποδοχής, αλλά και στο όφελος που θα αποκομίσουν οι ίδιες οι χώρες υποδοχής και οι πολίτες του.

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόλυτα ικανοποιητική συνεργασία με την Ελλάδα και με τις άλλες τρεις συμμετέχουσες χώρες (Ιταλία, Νορβηγία και Μεγάλη Βρετανία), προσμένοντας παράλληλα την επέκταση του προγράμματος σε άλλες πέντε χώρες (Αρμενία, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Κάτω Χώρες).

Keywords
Τυχαία Θέματα