ΕΥΑΘ: Στις 17.00 "έρχονται" διακοπές νερού για ένα 24ωρο στις "προνομιούχες περιοχές" (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης για το θέμα που έχει προκύψει στην πόλη με το νερό, μετά και τη βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ που μεταφέρει το νερό στην Αραβησσσό.

Παρά το γεγονός ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε, το νερό δεν έχει καθαρίσει πλήρως για να μπορεί να φτάσει στα νοικοκυριά.

Γι' αυτό τον λόγο και εφόρον το νερό δεν έχει καθαρίσει εντός της επόμενης ώρας για να

μπορεί με ασφάλεια να φτάσει στους καταναλωτές, η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε διακοπές νερού από τις 5 το απόγευμα, στις περιοχές οι οποίες δεν αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα έως τώρα, ώστε να μπορέσουν να υδροδοτηθούν άλλες περιοχές οι οποίες έμειναν για περισσότερες ώρες χωρίς νερό τις πέντε αυτές ημέρες που διαρκούν τα προβλήματα.

"Η βλάβη έχει αποκατασταθεί, το νερό της Αραβησσού από χτες τα μεσάνυχτα έρχεται στο αντλιστάσιο του Δενδροποτάμου, όμως έχει αυξημένη θολότητα. Οπότε το νερό εκτρέπεται στον χείμαρρο του Δενδροποτάμου έως ότου καθαριστεί και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού. Εφόσον δεν μπορεί να προστεθεί άμεσα στο νερό που υδροδοτεί την πόλη, δυστυχώς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε προβλήματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατάσταση θα εξομαλυνθεί, χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια πότε" σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης και πρόσθεσε: "Εφόσον το νερό αποκτήσει άμεσα όλα τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού, έχουμε προγραμματίσει διακοπές στις 5 το απόγευμα για ένα 24ωρο σε περιοχές πιο προνομιούχες στην κρίση αυτή για να ευεργετηθούν περιοχές που έμειναν για περισσότερη ώρα χωρίς νερό".

Ακούστε στα βίντεο τη δήλωση του προέδρου της ΕΥΑΘ:

Keywords
Τυχαία Θέματα