Χοροί και γεύσεις από τη Σερβία με φόντο τον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Από τον Λευκό Πύργο ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δράσεις του road shοw για την προώθηση της Σερβίας ως τουριστικού προορισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σερβική μουσική, χορός και τοπική γαστρονομία ήταν μερικά από αυτά που απόλαυσαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο σημείο- σύμβολο της Θεσσαλονίκης και πήραν μια μικρή γεύση από όλα εκείνα που πρόκειται να

δουν στη Σερβία, εφόσον την επισκεφθούν.

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr, ο ιδρυτής της Tourism Plus που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης, Νίκος Σαπουντζής σημείωσε ότι: "Σήμερα στον Λευκό Πύργο έχουν έρθει 25 χορευτές από τη Σερβία και εκπροσωπούν γεωγραφικά ολόκληρη τη χώρα τους. Στόχος μας είναι οι δύο χώρες να γνωριστούν μεταξύ τους έτσι ώστε η κάθε μία να επισκέπτεται την άλλη. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και ήταν πρωτοβουλία της Σερβίας η επιλογή της χώρας μας για αυτήν την τουριστική δραση".

Το roadshow, σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου και διοργανώνεται από τους Τουριστικούς Οργανισμούς Σερβίας ( TOS) και Βελιγραδίου (ΤΟΒ) και την Τοurism Plus.

Σε αυτό συμμετέχουν τουριστικοί φορείς οκτώ άλλων πόλεων, χιονοδρομικών κέντρων και λουτροπόλεων της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη, η συγκεκριμένη δράση για την προώθηση της Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, θα λάβει χώρα σε Λάρισα και Αθήνα ενώ απόψε, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια κλειστή εκδήλωση κατά την οποία οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν τα τουριστικά τους σχέδια σε σχετικούς φορείς και επιχειρηματίες.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα