Έκθεση Τέχνης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη

Μια πανδαισία Τεχνών παρουσιάζει το Προξενείο της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης πρωτοβουλίας του Γενικού Προξένου της Γεωργίας Μουχράν Γκουλαγασβίλι με τίτλο “Έκθεση Γεωργιανών και Ελλήνων καλλιτεχνών στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Γεωργίας”.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των πολιτισμικών δεσμών φιλίας που “δένουν” την Ελλάδα και την Γεωργία από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά κυρίως στην σύγχρονη εποχή και της φιλίας των δύο λαών, αλλά και η γνωριμία του ελληνικού φιλότεχνου κοινού με εξαιρετικούς γεωργιανούς εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό της αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δείξουν έργα τους οι ζωγράφοι Αλιμπεγκασβίλι-Κεσσίδου Νάνα (ნანა ალიბეგაშვილი-კესიდუ), Ελευθεριάδου Λία (ლია ელეფთერიადუ), Καραγιάννης Δημήτρης (დიმიტრის კარაიანისი), Κεσσίδου Μαρία (მარია კესიდუ), Κιλινκαρίδου Αλεξάνδρα (ალექსანდრა კილინკარიდუ), Κουκτσισβίλι-Μουζενίδου Φωτεινή (ფოტინი ქუქჩიშვილი-მუზენიდუ), Λομίτζε Μαρίνα (მარინა ლომიძე), Μπουρτζανάτζε Αλέξανδρος (ალექსანდროს ბურჯანაძე), Μτσαριασβίλι Ρούσουνταν (რუსუდან მწარიაშვილი), Ονιάνι Νίνο (ნინო ონიანი), Παλαβαντισβίλι Ρούμιν (რუმინ ფალავანდიშვილი), Ρουχάτζε Ταμάρα (თამარ რუხაძე), Τσιχράτζε Αικατερίνη (ეკატერინე ჩიხრაძე).

Παράλληλα, θα λάβει χώρα έκθεση Γλυπτικής με έργα παγκοσμίου φήμης Γεωργιανών γλυπτών όπως και ελληνογεωργιανών καλλιτεχνών, οι οποιοι συνεργάζονται στην χώρα μας με την Greek Marble Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου). Πρόκειται για τους: Γκογκαμπερασβίλι Νάνα (ნანა გოგაბერაშვილი), Γκογκαμπερασβίλι Τζόνι (ჯონი გოგაბერაშვილი), Κεσσίδης Γκέλα (გელა კესიდი), Μπεράτζε Γκέλα (გელა ბერაძე), Σπυριντόνοβ Γεώργιος (გიორგი სპირიდონოვი), Τοσουνίδης Οδυσσέας (ოდისეას ტოსუნიდისი), Γκίβη Μιχαηλίδης (გივი მიხაილიდისი).

Στην διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει επἰδειξη ενδυμάτων και αξεσουάρ που έχουν δημιουργηθεί με τη γεωργιανή λαϊκή τεχνική πιλήματος, ή μάλλινης τέχνης. Η παρουσίαση εκθεμάτων θα γίνει από το σύλλογο γεωργιανών χορών «Mamuli» μέσω γεωργιανών χορών.

Διάρκεια έκθεσης: Κυριακή 11 & Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης την Δευτέρα: 17.30 – 21.00. Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης, 54621.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό της αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα