Την παραίτηση του υπέβαλε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Την παραίτηση στην υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά , υπέβαλε για δεύτερη φορά,ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Ο λόγος που υπέβαλε την παραίτηση του ήταν το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που υπερψηφίστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης».

Να σημειωθεί

πως ο κ. Παπαϊωάννου είχε υποβάλει την παραίτησή του στην υπουργό Πολιτισμού και στις 24 Οκτωβρίου, ενώ το έπραξε εκ νέου στις 2 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, προς τη Διοίκηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για τη συνεργασία τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια, προς τους καλλιτέχνες, τους επιμελητές, τους συνεργάτες που στήριξαν το έργο του ΜΦΘ το διάστημα αυτό, καθώς επίσης τις καλύτερες ευχές του για το ξεκίνημα του νεοσύστατου Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

*Η φωτογραφία από το site της ΕΣΗΕΜ-Θ

Keywords
Τυχαία Θέματα